Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτός έσπειρε τον θάνατο στην Λιέγη - Ποιος ήταν ο "μακελάρης"

Αυτός έσπειρε τον θάνατο στην Λιέγη - Πο...

Η βελγική αστυνομία ανακάλυψε ένα ακόμα πτώμα, το οποίο βρέθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος

Μια μέρα μετά το μακελειό στην Λιέγη του Βελγίου κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της φρικτής πράξης του 32χρονου, που στοίχισε την ζωή σε πέντε άτομα, ανάμεσα τους και ένα μωρό μόλις 18 μηνών. Λίγο πριν ανέβει σε ταράτσα σπιτιού στην πλατεία της Λιέγης και αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως και να πετάει χειροβομβίδες, είχε σκοτώσει την καθαρίστρια του γείτονα του.

«Της είχε ζητήσει να συναντηθούν, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να εργαστεί για αυτόν. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε. Μάλλον προσπάθησε να την στραγγαλίσει, αφού είχε σημάδια στον λαιμό το πτώμα», λέει γείτονας.

Λίγο πριν εμφανιστεί στην πλατεία και ξεκινήσει την παράλογη επίθεση, άφησε ένα μήνυμα στην σύζυγο του: «Σ αγαπώ, να προσέχεις. Καλή τύχη», ενώ νωρίτερα της είχε βάλει όλα του τα χρήματα στον λογαριασμό της.

«Έφτασα στο σημείο και έβλεπα άτομα με τρύπες από σφαίρα στα χέρια και στους ώμους να τρέχουν πανικόβλητοι», περιγράφει αστυνομικός.

Η βελγική αστυνομία ανακάλυψε ένα ακόμα πτώμα, το οποίο βρέθηκε σε αποθήκη που, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Cedric Visart de Bocarme, μιλώντας στον βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό La Premiere, νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, χρησιμοποιούσε ο 32χρονος, κάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέλθουν στους 6 –ένας εκ των οποίων ο ίδιος ο «Βέλγος μακελάρης»- και τους τραυματίες της επίθεσης στους 125. «Σε μία έρευνα της τοπικής αστυνομίας, αργά το βράδυ της Τρίτης, βρέθηκε η αποθήκη την οποία χρησιμοποιούσε ο 32χρονος,  κυρίως για να καλλιεργεί κάνναβη. Εκεί ανακαλύφθηκε και το πτώμα της γυναίκας, την οποία, βάσει ιατροδικαστικών στοιχείων, σκότωσε προτού επιτεθεί στη πλατεία Saint Lambert», είπε χαρακτηριστικά ο de Bocarme.

Στην κεντρική πλατεία της Λιέγης την Place Saint-Lambert που προσελκύει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, η εορταστική περίοδος είχε μόλις ξεκινήσει. Εκατοντάδες περαστικοί και επισκέπτες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης της Βαλλονίας κοντά στα βέλγο – γερμανικά και βέλγο – λουξεμβουργιανά σύνορα.

Λίγο μετά τις 12.30 ώρα Βρυξελλών, ο 32χρονος Νορντίν Αμράνι ανέβηκε στην ταράτσα του «Le Point Chaud», γνωστής αλυσίδας ζαχαρωτών, εκτόξευσε 4  χειροβομβίδες, άνοιξε πυρ με ένα Καλάσνικοφ στα τυφλά και σκόρπισε το θάνατο με τραγικό απολογισμό 5 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα μωρό 23 μηνών και δύο έφηβοι ηλικίας 15 και 16 ετών και 119 τραυματίες. Μόλις τελείωσαν οι σφαίρες του, έβγαλε ένα περίστροφο και το έστρεψε στο κεφάλι του…

Γεννημένος στις 15 Νοέμβρη του 1978 στη Λιέγη, ο «μακελάρης» του Βελγίου, οξυγονοκολλητής στο επάγγελμα, παρόλο που είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, δεν απασχόλησε τις αρχές για εξτρεμιστική δράση.  Τον Σεπτέμβριο του 2008 δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Λιέγης σε 58 μήνες φυλάκιση. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν 10 πυροβόλα όπλα, 9.500 κομμάτια από διάφορα είδη όπλων καθώς και 2.800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Έχοντας εκτίσει μέρος της ποινής του, ο Νορντίν Αμράνι αφέθηκε ελεύθερος λόγω «καλής διαγωγής» τον Οκτώβριο του 2010, με την προϋπόθεση να παρουσιάζεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώνει την παρουσία του. Ένας λάτρης των όπλων, ο 32χρονος ο Νορντίν Αμράνι περιγράφεται από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του Βασιλείου, ως άνθρωπος που μπορούσε να «λύσει» και να συναρμολογήσει οποιοδήποτε όπλο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Το μοιραίο πρωινό της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, αντί για την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα, βγήκε από το σπίτι του στην οδό de Campine και οδηγώντας το βαν του έφθασε στην πλατεία Saint-Lambert σκορπώντας το θάνατο στην βελγική πόλη. Τα κίνητρα της πράξης του δεν έγιναν ποτέ γνωστά …

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις