Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Βεβήλωσαν και τον Κήπο των Ηρώων!

Μεσολόγγι: Βεβήλωσαν και τον Κήπο των Ηρώων!

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αγνώστων σε μνημεία της ιστορικής πόλης

Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις στα μνημεία της πόλης του Μεσολογγίου. Αυτή τη φορά, όπως γράφει το aixmi-news.gr στο στόχαστρο των αγνώστων βρέθηκε η προτομή του Στρατηγού Κοντογιάννη στον Κήπο των Ηρώων.

Η βεβήλωση έγινε αντιληπτή το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από τον ξεναγό Γιώργο Αποστολάκο, ο οποίος ειδοποίησε τον δήμαρχο της πόλης για το νέο κρούσμα.

Οι βάνδαλοι, αυτή τη φορά, έσπασαν το κεφάλι της προτομής του Στρατηγού και το έριξαν στο έδαφος.

Ο ήρωας Σπύρος Κοντογιάννης που έπεσε μαζί με άλλα παλικάρια στη Ντάπια του Φραγκλίνου το 1825, είχε κατεδαφιστεί και κείτονταν στο χώμα! Η απεχθής αυτή πράξη είναι η πιο «βαριά» και προκλητικά από όλα όσα παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην μικρή και φιλήσυχη πόλη του Μεσολογγίου.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης φανερά δυσαρεστημένος και απογοητευμένος έλεγε ότι η κατάσταση έφτασε το απροχώρητο και συνέδεσε την πράξη με όσα έχουν προηγηθεί.

«Αυτό που έγινε σήμερα και αποτελεί συνέχεια αυτού που έγινε στην προτομή του Λ. Ακρίτα είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτο, είναι βεβήλωση.

Είναι αδύνατον να υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν τη νύχτα σε ένα ιστορικό κοιμητήριο όπως είναι ο Κήπος των Ηρώων και έρχονται για να καταστρέψουν προτομές αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους σε αυτό τον τόπο για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πρέπει να ληφθούν απ’ όλους μας, από τον δήμο, τους πολίτες και τις αστυνομικές αρχές δραστικά μέτρα.

Είμαι σίγουρος, χωρίς να έχω αποδεικτικά στοιχεία, ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι καταστρέφουν και βεβηλώνουν διαρκώς. Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ δεν μπορεί να περιγραφεί. Δεν… υπάρχουν λόγια. Έλεος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η προτομή εικάζεται ότι τοποθετήθηκε επί δημάρχου Χρ. Ευαγγελάτου το 1938 και είναι έργο του αθηναίου γλύπτη Γεωργαντή, ενός από τους καλύτερους Έλληνες γλύπτες.

Ο δήμος με άμεσες ενέργειες την αποκατέστησε, όμως, όπως τόνιζαν και όλοι οι παραβρισκόμενοι, καθίσταται πλέον επιτακτική η σοβαρή ενεργοποίηση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις