Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόφοιτοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να φύγει το «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος» από τα πτυχία τους !

Απόφοιτοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για...

Ιστορική από όλες τις πλευρές η μέρα

Μπορεί η σημερινή ημέρα χαρακτηρίστηκε ιστορική για το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο καθώς έγινε η πρώτη ορκωμοσία στην οποία τα πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα που απονεμηθήκαν να ανέγραφαν τον τίτλο του νεοϊδρυθέντος πανεπιστημίου, ωστόσο εξίσου ιστορική θα είναι και η στιγμή που πτυχιούχοι θα στραφούν νομικά εναντίον του πανεπιστημίου τους. Μέχρι τώρα τα πτυχία που απομένονταν από τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα του εδρεύουν στο Αγρίνιο, ανέγραφαν ως φορέα πιστοποίησης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παρά το γεγονός πως από το Σεπτέμβριου του 2009 τα τμήματα αυτά -τυπικά τουλάχιστον- έχουν αυτονομηθεί συγκροτώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος.

Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που τα πτυχία ανέγραφαν το νέο φορέα πιστοποίησης. Μετά από απαίτηση όμως των φοιτητών το προηγούμενο διάστημα αποφασίστηκε τα πτυχία να αναγράφουν και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως φορέα πιστοποίησης με το σκεπτικό ότι οι φοιτητές, όταν εισήχθησαν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση την επιλογή τους στα μηχανογραφικά, είχαν επιλέξει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όχι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, που βέβαια τότε δεν υφίστατο… Έτσι φτάσαμε σε μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, σαν τη σημερινή, τα πτυχία να αναγράφουν και τα δύο πανεπιστήμια !

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ΑgrinioCulture.gr πολλοί φοιτητές που ορκίστηκαν σήμερα είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ώστε τα πτυχία τους να αναγράφουν ως φορέα πιστοποίησης μόνο το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως η απώτερη επιδίωξη των φοιτητών και παράλληλα το επιχείρημά τους είναι πως ένα πτυχίο με το όνομα «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» έχει μεγαλύτερο κύρος στην αγορά εργασίας, από ότι ένα πτυχίο με το όνομα «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος». Ένα επιχείρημα που χρίζει βέβαια συζήτησης για το εάν και κατά πόσο ευσταθεί. Ωστόσο το επιχείρημα πως η αναγραφή του νέου φορέα αλλοιώνει την επιλογή τους να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει μια βάση λογική τουλάχιστον. Μένει να αποδειχθεί και στα δικαστήρια η νομική βάση των επιχειρημάτων των φοιτητών.

Είναι πάντως προφανές πως σε μια εποχή που επίκειται να ανοίξει η κουβέντα για την χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, το να υπάρχει μια τέτοια υπόθεση ανοιχτή, με τους φοιτητές να στρέφονται δικαστικά κατά του πανεπιστημίου τους, του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, βάζει επικοινωνιακά τουλάχιστον σε μεγάλο κίνδυνο το μέλλον του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Ένα πανεπιστήμιο που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα σε βαθμό που αναγκάζεται για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του να καταφύγει στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένα όμως είναι βέβαιο, ακόμη και αν δεν καταφύγει στη δικαιοσύνη ούτε ένας απόφοιτος, πως στο Αγρίνιο δεν χωρούν πανηγυρισμοί και πλατιά χαμόγελα (πράγμα που δυστυχώς γίνεται) όταν το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει προβλήματα που απειλούν την ίδια του την υπόσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις