Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: Οι μηχανισμοί του Εργατικού Κέντρου δεν εκφράζουν την εργατική τάξη

Ν. Παπαδημάτος: Οι μηχανισμοί του Εργατι...

Ο τ. βουλευτής της ΝΔ σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα

Από το γραφείο τύπου του τ. βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παπαδημάτου εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου: «Ουδείς νομιμοποιείται να αμφισβητεί την λαϊκή βούληση, διότι πρόκειται για την αυθεντικότερη έκφραση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Υπ’ αυτή την έννοια είναι προφανώς αποδεκτό το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ.

Ωστόσο η αποδοχή του αποτελέσματος δεν αίρει τις ενστάσεις μου για τον ‘’στεγανοποιημένο’’ τρόπο της διαδικασίας.

Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι η πλειοφηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., διερμηνεύει και εκπροσωπεί το 50% και πλέον των εργαζομένων της Πάτρας;

Σίγουρα παρατηρείται μια αναντιστοιχία. Η κοινωνία βράζει και πάλαι ποτέ παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προερχόμενοι από την εργατική τάξη, έχουν εγκαταλείψει τους κόλπους του, εξ αιτίας της ανάλγητης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Επαναλαμβάνω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ε.Κ.Π. είναι σεβαστό και αποδεκτό με βάση την υφιστάμενη καταστατική διαδικασία του φορέα. Ωστόσο, βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα κι έτσι ενισχύεται η άποψη ότι πρόκειται για αποτέλεσμα μηχανισμών, που συντηρούνται από μια κάπως εννοούμενη συνδικαλιστική νοοτροπία. Μια νοοτροπία που έχει απομακρύνει τους συνδικαλιστές από την εργατική τάξη, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον σε υπόληψη το συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι καιροί προσφέρονται για αυτοκριτική και αναθεώρηση του τρόπου ανάδειξης των μελών του Δ.Σ. του Ε.Κ.Π. Επιβάλλεται να γίνει κάτι τέτοιο, για αντικειμενικούς λόγους αυτοπροστασίας του φορέα ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις