Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BABYBOOM

/

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 2012: Καρναβαλικό Εργαστήρι των Παιδιών

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 2012: Καρναβαλικό ...

Μια από τις πλέον δημιουργικές ενότητες του Πατρινού Καρναβαλιού, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του Καρναβαλιού των Παιδιών, ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, πήραν το «πράσινο φως» για την φετινή τους πορεία, στις γεμάτες εκπλήξεις, κέφι και χαρά εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού των Παιδιών 2012. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η Ομάδα Εργασίας του Καρναβαλιού των Παιδιών έχει προγραμματίσει μια σειρά εργαστηρίων για τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν δημιουργικά με τις ευαίσθητες και πάντα ζωογόνες ιδέες τους σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και άλλα θέματα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων στην περιοχή του Πετρωτού.

Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεναγηθούν στο χώρο όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, και να ενημερωθούν για την προετοιμασία των αρμάτων (ιδέα-μακέτα-σιδηροκατασκευή-γλυπτική,σκάλισμα-χάρτωμα-επιζωγράφιση), μέσα από ειδικές προβολές αλλά και παρακολουθώντας από κοντά τα στάδια κατασκευής τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα μυηθούν στην τέχνη της μικρογλυπτικής και θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων έμπειρων καλλιτεχνών του εργαστηρίου, το δικό τους γλυπτό, το οποίο και θα πάρουν μαζί τους.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από 16 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου 2012 με υλικά που η Κ.Ε.Δ.Ε.Π–ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, θα διαθέσει στους μικρούς καλλιτέχνες. Δικαίωμα συμμετοχής στο Καρναβαλικό Εργαστήρι των Παιδιών έχουν οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας και της ευρύτερης περιφέρειας. Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 παιδιά την κάθε φορά (ένα τμήμα μιας σχολικής τάξης).

Σε περίπτωση που ο αριθμός των σχολικών αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό που μπορεί να καλυφθεί από τη διοργάνωση, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου των αιτήσεων συμμετοχής.

Το σχετικό υλικό μαζί με την αίτηση συμμετοχής των σχολείων έχει προωθηθεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, καθώς και στον Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας.

* Διάρκεια Εργαστηρίου: 16 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου

Καταληκτική ημ/νία κατάθεσης αίτησης συμμετοχής: Παρασκευή 09/12/11

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να κατατεθεί στο γραφείο οργάνωσης του Καρναβαλιού των Παιδιών (Ακτή Δυμαίων 50, 2ος όροφος) ή να αποσταλεί μέσω φαξ: 2610 346198 ή e-mail: [email protected]. Tηλ. Επικοινωνίας: 2610/314486, 390924

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

BABYBOOM