Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πόλεμος στη Μέση Ανατολή Δίκη Τεμπών Διπλό φονικό στο Λόγγο Αιγίου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλκέτ Ριζάι: Άφαντος για τρίτο 24ωρο – Η απίστευτη ιστορία με το όπλο στο μπαρ

Αλκέτ Ριζάι: Άφαντος για τρίτο 24ωρο – Η...

Τον αφόπλισε και μετά του επέστρεψε το όπλο

Άφαντος για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο παραμένει ο Αλκέτ Ριζάι, με τις αστυνομικές Αρχές να συνεχίζουν τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 48χρονος βαρυποινίτης δεν επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού μετά τη λήξη της άδειάς του και θεωρείται πλέον δραπέτης. Παράλληλα, ερευνάται η φερόμενη συμμετοχή του στο ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από κατάστημα διασκέδασης στην Ανάβυσσο.

Η εικόνα που σχηματίζουν οι αστυνομικοί βασίζεται σε βιντεοληπτικό υλικό και σε καταθέσεις μαρτύρων.

Ο Ριζάι φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, αφού προηγουμένως ένας νεαρός Αφγανός, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν ως πορτιέρης στο κατάστημα, είχε πυροβολήσει προς το μέρος του.

Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνουν οι πληροφορίες για όσα συνέβησαν κατά τη συμπλοκή του βαρυποινίτη με τον 38χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο τελευταίος φέρεται να κατάφερε να αφοπλίσει τον Ριζάι και να πάρει στην κατοχή του το όπλο.

Όταν, ωστόσο, πληροφορήθηκε την ταυτότητα του άνδρα με τον οποίο είχε έρθει σε σύγκρουση, φέρεται να του επέστρεψε το όπλο. Το περιστατικό αποτελεί μέρος της έρευνας, όπως και οι κινήσεις όλων των εμπλεκομένων πριν και μετά τους πυροβολισμούς.

Μετά το επεισόδιο, ο Αλκέτ Ριζάι φέρεται να επιβιβάστηκε σε νοικιασμένο αυτοκίνητο και να κινήθηκε προς το Σούνιο.

Στο ύψος των Λεγραινών φέρεται να ενεπλάκη σε δεύτερο περιστατικό με διερχόμενο οδηγό. Σύμφωνα με την κατάθεση του τελευταίου, το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο οδηγός υποστήριξε ότι ο Ριζάι πλησίασε το αυτοκίνητό του και τον απείλησε, επιδεικνύοντας όπλο από το παράθυρο του συνοδηγού, χωρίς να πυροβολήσει. Από εκείνο το σημείο και μετά τα ίχνη του χάθηκαν.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες τόσο στις φυλακές Δομοκού όσο και στην κατοικία που είχε δηλώσει ο βαρυποινίτης στα νότια προάστια για τη χορήγηση των αδειών του, χωρίς να τον εντοπίσουν.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να κρύβεται στην Αττική. Δεν αποκλείουν, πάντως, το ενδεχόμενο να εμφανιστεί αυτοβούλως στις φυλακές Δομοκού.

Ο Ριζάι είχε λάβει συνολικά 16 άδειες από τον Ιανουάριο του 2021 και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις είχε επιστρέψει κανονικά στο σωφρονιστικό κατάστημα. Η μη επιστροφή του αυτή τη φορά οδήγησε στην έναρξη ανθρωποκυνηγητού για τον εντοπισμό του.

Για τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο έχουν συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και η σύζυγός του. Αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες για ψευδή κατάθεση, υπόθαλψη εγκληματία, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι του καταστήματος, ένας 20χρονος Έλληνας και ένας 41χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.

Ασύλληπτος παραμένει και ο Αφγανός πορτιέρης, γνωστός με το προσωνύμιο «Ουμίτ», ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε ευθεία προς τον Ριζάι. Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τόσο τον ίδιο όσο και τον βαρυποινίτη.

Ο Αλκέτ Ριζάι είναι γνωστός στις διωκτικές Αρχές από τη δεκαετία του 1990, ενώ το όνομά του είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη εξαιτίας των δύο αποδράσεών του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006 και το 2009.

Η έρευνα παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν μαρτυρίες, καταγραφές από κάμερες και τις διαδρομές των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Κοινωνία
["\u0391\u03bb\u03ba\u03ad\u03c4 \u03a1\u03b9\u03b6\u03ac\u03b9","\u0391\u03c0\u03cc\u03b4\u03c1\u03b1\u03c3\u03b7 "]
845399
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις