Οι πρωταγωνιστές προαναγγέλλουν με χιούμορ τη συνέχεια της σειράς, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το κανάλι που θα τη φιλοξενήσει
Το Νεοχώρι δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Η σειρά «Το Παιδί», η μαύρη κοινωνική κωμωδία που απέκτησε ένα ιδιαίτερα πιστό κοινό μέσα από την ΕΡΤ και το ERTFLIX, φαίνεται πως οδεύει προς δεύτερο κύκλο, αυτή τη φορά όμως μακριά από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι συντελεστές της σειράς έχουν ξεκινήσει μια πρωτότυπη διαδικτυακή καμπάνια, μέσα από τους λογαριασμούς του «Νεοχώρι TV». Με διαδοχικά βίντεο, χιούμορ και αναφορές στον κόσμο της σειράς, οι ηθοποιοί δίνουν το μήνυμα ότι η ιστορία θα συνεχιστεί.
Μεταξύ των αναρτήσεων ξεχώρισε εκείνη του Λαέρτη Μαλκότση, ο οποίος σχολιάζει με σαρκαστική διάθεση τα συνηθισμένα τεχνάσματα των τηλεοπτικών σίκουελ: ήρωες που επιστρέφουν από τους νεκρούς, χαμένα παιδιά, αμνησίες και ερωτικά τρίγωνα που διαρκούν για ολόκληρες σεζόν. Στο ίδιο πνεύμα, αφήνει να εννοηθεί ότι στον νέο κύκλο μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και… εξωγήινοι, ξεκαθαρίζοντας φυσικά ότι πρόκειται για αστείο.
Παρά τη βεβαιότητα με την οποία οι συντελεστές μιλούν για την επιστροφή, το νέο τηλεοπτικό «σπίτι» της σειράς δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα τοποθετούν στο κάδρο το MEGA και τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί συμφωνία από κάποιο κανάλι ή από την παραγωγή. Επομένως, οι πληροφορίες περί μετακίνησης παραμένουν στο επίπεδο των συζητήσεων.
Μέχρι σήμερα, 10 Αυγούστου, ούτε το MEGA ούτε ο ΑΝΤ1 έχουν εντάξει επισήμως το «Παιδί» στο νέο τους πρόγραμμα. Η πιο ασφαλής διατύπωση είναι ότι η δημιουργική ομάδα προετοιμάζει τη συνέχεια και αναζητά τη συμφωνία που θα την οδηγήσει ξανά στις οθόνες. Η ίδια η διαδικτυακή καμπάνια μοιάζει άλλωστε να λειτουργεί και ως ανοιχτό κάλεσμα προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η σειρά, σε σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου, ακολουθεί μια πρώην πρωταθλήτρια του τάεκβοντο και έναν νεαρό στο φάσμα του αυτισμού, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο σε έναν απομονωμένο τόπο γεμάτο μυστικά. Συνδυάζοντας το μυστήριο με το μαύρο χιούμορ και το κοινωνικό δράμα, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα στην ελληνική μυθοπλασία. Η επίσημη σελίδα της ΕΡΤ εξακολουθεί να φιλοξενεί τη σειρά και τις πληροφορίες του πρώτου κύκλου.
Οι γραμμικές επιδόσεις της δεν αποτύπωσαν πλήρως τη δυναμική της, ωστόσο η παρουσία της στο ERTFLIX και η έντονη ανταπόκριση στα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν ότι το «Παιδί» βρήκε ένα αφοσιωμένο κοινό. Αυτή ακριβώς η σχέση με τους τηλεθεατές επιχειρούν τώρα να αξιοποιήσουν οι δημιουργοί του.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν. Το πότε, με πόσα επεισόδια και –κυρίως– μέσα από ποιο κανάλι, παραμένει προς το παρόν το μεγάλο τηλεοπτικό μυστήριο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr












