Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Όταν το παραδοσιακό ποδόσφαιρο συναντά την οικονομική τεχνολογία

Όταν το παραδοσιακό ποδόσφαιρο συναντά τ...

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να καταλάβει κανείς ότι ο νέος ιδιοκτήτης της Κρόουλι δεν είναι μία τυχαία προσωπικότητα. Νέος, με πυκνά γένια, δείχνει εντελώς διαφορετικός από τους μεγαλοπαράγοντες που βλέπουμε στα αγγλικά γήπεδα. Ο Πρέστον Τζόνσον είναι πραγματικά διαφορετικός, αφού δεν κάνει επίδειξη του πλούτου του, δεν κυκλοφορεί με ιδιωτικό αεροπλάνο, ούτε κάνει διακοπές σε υπερπολυτελή σκάφη. Αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά όμως, είναι οι επενδύσεις.

Ο βασικός τομέας του είναι τα κρυπτονομίσματα, από τα οποία έχει κτίσει μία αυτοκρατορία. Τελευταία, όμως, θεώρησε ότι είναι ώρα να κάνει κάτι διαφορετικό. Έτσι, επένδυσε σε μία από τις πιο άσημες ομάδες της Αγγλίας, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο και αγωνίζεται στην τελευταία επαγγελματική κατηγορία της χώρας, όπου παλεύει για τη σωτηρία της. Για τον Τζόνσον η θέση ή η ιστορία της ομάδας δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Αυτό που ήθελε ήταν να εξυπηρετεί τον σκοπό του. Μέχρι τώρα τα πάει μία χαρά.

Ο 35χρονος Αμερικανός δεν ήθελε να είναι μόνος του σε αυτό το εγχείρημα. Ζήτησε και πήρε τη βοήθεια άλλων πιστών των κρυπτονομισμάτων, που πιστεύουν στο όραμα του Τζόνσον. Με όπλο την τεχνολογία blockchain, η Κρόουλι αργά αλλά σταθερά άρχισε να ξεπερνάει τα προβλήματά της. Η blockchain αποτελεί πια ένα μέσο για καινοτόμες και ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Σε αυτήν στηρίζονται όλα τα κρυπτονομίσματα και με τη βοήθειά της εκτελούνται ομαλά μία σειρά από λειτουργίες, όπως η αρχειοθέτηση των ιατρικών δεδομένων, ο διαμοιρασμός data, η ασφάλεια των τροφίμων, ακόμη και τα εργατικά δικαιώματα.

Επίσης, χρησιμοποιείται στην αγορά των NFTs, που ο Τζόνσον χρησιμοποίησε ώστε να χρηματοδοτήσει την Κρόουλι. Βρίσκεται ακόμη και στην online διασκέδαση, αφού μπορεί να σιγουρέψει για παράδειγμα ότι για όση ώρα κάποιος παίζει το αγαπημένο του blackjack σε ένα online casino, εγγυάται ότι στο παρασκήνιο οι συναλλαγές είναι ακριβείς και ασφαλείς, τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στο παιχνίδι παραμένουν κρυφά και δεν υπάρχει παρέκκλιση από τη συμμόρφωση με τους κανόνες.

Ο Τζόνσον έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του. Στη θέση του χορηγού στη φανέλα, ένα έργο τέχνης από NFT κατέλαβε τον χώρο. Στόχος του είναι κάποια στιγμή η Κρόουλι να παίζει αγώνα που ο κόσμος θα παρακολουθεί στο metaverse. Αλλά στον πραγματικό κόσμο, τα έξοδα τρέχουν και ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε να αντιμετωπίσει παράλληλα την καχυποψία των οπαδών. Σύντομα ξεπέρασε και τα δύο προβλήματα, αφού με τη βοήθεια των φίλων του που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, συγκέντρωσε 4,8 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση NFTs με θέμα το ποδόσφαιρο, τα επένδυσε στην Κρόουλι, προσέλαβε επιστημονικούς αναλυτές, αγόρασε παίκτες και έριξε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο και να τον πείσει να συμμετέχει με διαφάνεια στις κρίσιμες αποφάσεις του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Η σχέση της Κρόουλι με τα κρυπτονομίσματα είναι διαφορετική, αφού ο Τζόνσον δεν φιλοδοξεί να πουλήσει στους οπαδούς, αλλά θέλει να μετατρέψει την Κρόουλι στην ομάδα όσων ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα. Και να τους πείσει να επενδύσουν σε αυτήν. Η ιδέα ήρθε σε ένα δείπνο στο Μαλιμπού, περίπου πριν ένα χρόνο, όταν ο Τζόνσον δέχτηκε κρούση από έναν άλλον επενδυτή, τον Έμπεν Σμιθ, προκειμένου να φτιάξουν την ομάδα που όλοι οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων θα αγαπήσουν. Στους δύο επιχειρηματίες προστέθηκαν ακόμη 35, για να δημιουργηθεί ένα consortium που θα αγόραζε έναν αγγλικό σύλλογο.

Η πρώτη συμφωνία αφορούσε τον σύλλογο της πόλης του Μπράντφορντ, με τη διοίκηση μίας ιστορικής αλλά ξεπεσμένης ομάδας με πολλούς οπαδούς. Όμως όταν οι δύο επενδυτές ανακοίνωσαν την σχεδόν σίγουρη εξαγορά στον Τύπο, οι οπαδοί αντέδρασαν και η συμφωνία χάλασε. Η Κρόουλι ήταν εναλλακτική λύση και αμέσως τέθηκε το plan B σε ισχύ. Το παράξενο πρότζεκτ προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, αλλά έφερε σε δύσκολη θέση παίκτες και παράγοντες που δεν μπόρεσαν εύκολα να διαχειριστούν τη διασημότητα.

Οι οπαδοί νιώθουν πλέον ότι οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν φέρει διαφάνεια στην Κρόουλι, καθώς και το ότι είναι προσιτοί από όλους. Άλλοι όμως φοβούνται ότι σύντομα θα βαρεθούν με το νέο τους «παιχνίδι» και ο αγαπημένος τους σύλλογος θα μπει σε περιπέτειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports