Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Εμανουέλ Μακρόν έγινε... ινφλουένσερ μπαγκέτας!

O Εμανουέλ Μακρόν έγινε... ινφλουένσερ μπαγκέτας!

Έβγαλε λόγο για τα «250 γραμμάρια μαγείας»

Σαν ινφλουένσερ… μπαγκέτας, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν μίλησε με τα πιο τιμητικά λόγια για το παραδοσιακό προϊόν της Γαλλίας, που επιτέλους κατάφερε να μπει στην λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

«Η γαλλική μπαγκέτα, αυτά τα λίγα εκατοστά τεχνογνωσίας πέρασαν από χέρι σε χέρι», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σε εκδήλωση της πρεσβείας της Γαλλίας στις ΗΠΑ, ενώ σε όλη την διάρκεια του πολύ χιουμοριστικού «ύμνου» του προς το γαλλικό ψωμί, κρατούσε μια μπαγκέτα στο χέρι.

 


Σαν να μιλά για ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα και κουνώντας την μπαγκέτα πάνω – κάτω, ο Μακρόν τόνισε επανειλημμένα πως η γαλλική τεχνογνωσία στο θέμα αυτό, δεν αντιγράφεται. Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει άλλωστε δείξει και στο παρελθόν την αγάπη του για το γαλλικό ψωμί, χαρακτηρίζοντάς το ως «250 γραμμαρίων μαγείας και τελειότητας»!

Το μακρόστενο ψωμί με την τραγανιστή κρούστα αποτελεί σύμβολο της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο και έχει υπάρξει κεντρικό στοιχείο της γαλλικής διατροφής για τουλάχιστον 100 χρόνια παρότι κάποιοι θεωρούν ότι η ιστορία του είναι παλαιότερη.

Η ζύμη της παρασκευάζεται μόνο με αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά και πρέπει να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 με 20 ώρες σε θερμοκρασία μεταξύ 4 και 6 βαθμών Κελσίου, ενώ ο κάθε Γάλλος φούρναρης της δίνει και το δικό του… ύφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις