Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Είναι εδώ η Άντζελα»: Η ερώτηση που μπορεί να σώσει την ζωή μιας γυναίκας

«Είναι εδώ η Άντζελα»: Η ερώτηση που μπο...

Το “Ask for Angela” είναι κάτι περισσότερο από ένας σωτήριος κωδικός στην εποχή του #BalanceTonBar

Με το #BalanceTonBar να γεμίζει καθημερινά από νέες καταγγελίες γυναικών στην Ευρώπη που ναρκώθηκαν την ώρα που διασκέδαζαν σε κάποιο μπαρ ή κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, καθημερινά πολίτες και αρχές αναζητούν τρόπους για να προστατεύσουν κοπέλες από το να πέσουν θύματα βιασμού, κάποτε και δολοφονίας.
Στην Αγγλία και ειδικότερα στο Λίβερπουλ, μία κωδική φράση θεωρείται ότι ήδη σώζει ζωές και στα social media τρεντάρει με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος, όταν του απευθυνθεί η συγκεκριμένη ερώτηση και προκειμένου να βοηθήσει μία γυναίκα που διατρέχει κίνδυνο.
“Είναι εδώ η Άντζελα;”, είναι η ερώτηση που μια κοπέλα μπορεί να κάνει στον υπεύθυνο ενός μαγαζιού, σε έναν πορτιέρη, στη σερβιτόρα, σε περίπτωση που κάποιος την ακολουθεί, την παρενοχλεί ή την πλησιάζει χωρίς τη θέλησή της. 
Με αυτή την ερώτηση μπορεί να κληθεί από ένα ταξί μέχρι την αστυνομία, από την ασφάλεια του καταστήματος ή να τρέξει κάποιος στον χώρο που έχει συμβεί η παρενόχληση και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η εκστρατεία «Ask for Angela» παροτρύνει τους εργαζόμενους στα μπαρ να εξοικειωθούν με την πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς τα βράδια και κυρίως ότι εκείνο που προέχει είναι η άμεση ασφάλεια των γυναικών.

Με τις καταγγελίες να παίρνουν πλέον τη μορφή επιδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόσο σε Αγγλία και Γαλλία, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τοπικές αρχές, αλλά και καταστήματα κάνουν προσπάθειες να βρουν κωδικούς ασφαλούς επικοινωνίας με τις γυναίκες και προκειμένου να ανακοπεί το κύμα των επιθέσεων σε γυναίκες μέσα σε κλαμπ και μπαρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις