Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέντε νέες κλίνες για διασωληνωμένους στο Ρίο - 166 οι νοσηλείες με κορωνοϊό στην Πάτρα

Πέντε νέες κλίνες για διασωληνωμένους στ...

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Πέντε νέα κρεβάτια Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ανοίγουν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπό την πίεση των διασωλημένων ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η απόφαση για το άνοιγμα της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ελήφθη χθες κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που συγκάλεσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Ειδικότερα, σήμερα θα ανοίξουν τα πέντε πρώτα κρεβάτια για τους ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης και εντός των ημερών θα ανοίξουν άλλα πέντε, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα.

Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid αγγίζει το 100% και το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση βαριών περιστατικών στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Πάτρας ώθησε στο άνοιγμα νέων κλινών.

Χθες στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας νοσηλεύονταν συνολικά 166 ασθενείς με κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ.

Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 79 ασθενείς στις Κλινικές Covid, ένα περιστατικό στην Παιδιατρική και 13 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 63 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων, 9 στην ΜΕΘ Covid και το νεογνό στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

*πηγή εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις