Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τελευταίες αναταράξεις στην Ολυμπιάδα του Τόκιο: Kρεβάτια "κατά του σεξ" και απεγνωσμένοι θεατές

Τελευταίες αναταράξεις στην Ολυμπιάδα το...

Δείτε αναλυτικά

Απανωτά χτυπήματα δέχεται η διοργάνωση της Ολυμπιάδας 2020 του Τόκιο, η οποία λαμβάνει χώρα ετεροχρονισμένα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Μέρος αυτων των εμποδίων αποτελεί χωρίς αμφιβολία ο αποκλεισμός των θεατών από τις κερκίδες των αγωνιστικών χώρων της Ολυμπιάδας.

Με την επίσημη ανακοίνωση στις 8/7 οι θεατές και οι λάτρεις των σπορ πηραν απόφαση ότι θα παρακολουθήσουν Ολυμπιάδα του… "καναπέ", ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που μέσα σε αυτήν την συγκυρία δοκίμασαν την τύχη τους ποντάροντας σε παιχνίδια της Ολυμπιάδας μέσω κυρίως διαδικτυακών καζίνο.

Πράγματι η αποστασιοποιημένη απήχηση δεν έλειψε με μόλις την τελετή έναρξης να "χτυπάει" πάνω από 25% σε τηλεθέαση.

Ωστόσο, μιλάμε για ένα πλήγμα περισσότερο ατομικό και όχι οικονομικό για την διοργάνωση, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θεατών οι οποίοι είχαν εκ των προτέρων κλεισμένα και πληρωμενα εισητηρια τα οποία δεν θα αξιοποιηθούν ποτε

Τραγικό παράδειγμα αποτελεί ο Ιάπωνας Kazunori Takishima που χάρη στον φανατισμό του για την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς αγώνες αγόρασε 197 εισητηρια αξίας περίπου 40.000$!

Η απόφαση αποκλεισμού των αγώνων ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης, των διοργανωτών των Αγώνων του Τόκιο και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Φυσικά, κίνητρο της απόφασης αποτέλεσε το ξέσπασμα του Covid, με την μετάλλαξη δέλτα να πλήττει το Τόκιο και να το θέτει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Αυτό υποστήριξε και ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα θεωρώντας προτεραιότητα το να προστατευθεί το Τόκιο. Μπροστά στο σενάριο η πόλη να αποτελέσει την πηγή ενός νέου και επικίνδυνου κύματος κρουσμάτων, η απαγόρευση των θεατών μοιάζει μονόδρομος.

Η ανακοίνωση έγινε από την υπουργό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Ταμάγιο Μαρουκάβα, με την πρόεδρο του "Τόκιο 2020" να απολογείται για τον εκνευρισμό των θεατών που έκλεισαν και πλήρωσαν εισιτήρια.

"Είναι «λυπηρό» που οι Αγώνες θα γίνουν σε «περιορισμένη μορφή»", δήλωσε επίσης η κα. πρόεδρος.

Για λίγο ακόμα τα νερά έρχεται να ταράξει και η αναστάτωση παύλα δυσφήμιση που προκλήθηκε από τα κρεβάτια των αθλητών, τα οποία ήταν υποθετικά σχεδιασμένα για να αποτρέπουν την σεξουαλική επαφή. "Anti-sex beds", όπως ανακαλέστηκαν.

...με τα γεγονότα να έχουν ως εξής: η διοργάνωση της Ολυμπιάδας "Τόκιο 2020", ως μια πρωτοβουλία υπέρ της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας, αποφάσισε να εξοπλίσει τους αθλητικούς ξενώνες του Ολυμπιακού χωριού με κρεβάτια από… χαρτόκουτα.

Μιλάμε για πληρως χρηστικά και συμβατικά κρεβάτια, απλά με το υλικό της κάσας να είναι ένα ανακυκλώσιμο είδος χαρτονιού.

Με κίνητρο τόσο τα γενικότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όσο και τις εμφανής προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Ολυμπιάδας για μειωμένες σωματικές επαφές με κίνδυνο μετάδοσης του ιου, παρερμηνεύτηκε εύκολα ότι τα κρεβάτια ήταν σχεδιασμένα για να αποτρέπουν τους αθλητές από το να συνευρίσκονται σεξουαλικά σε αυτά.

Αυτό δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως λόγω του υλικού τους, τα κρεβάτια ήταν αυστηρά για 1 άτομο, διαφορετικά, η ανθεκτικότητα τους ήταν αρκετά αμφισβητούμενη… το ίδιο θα ίσχυε και για περιπτώσεις έντονης κίνησης πάνω στο κρεβάτι.

Αυτή η θεωρία αντικρούστηκε με 3 διαφορετικά μέσα, με το θέμα να μένει στην κρίση του καθενός, ως προς τις προθέσεις της διοργάνωσης, για τα κρεβάτια:

Αρχικά έχουμε, τον αθλητή Rhys McClenaghan, ο οποίος σε μια του προσπάθεια να αποτρέψει την διάδοση fake news πόσταρε στο Twitter βίντεο όπου χοροπηδάει πάνω στο κρεβάτι του, για να υποδείξει ποσο ανθεκτικό είναι και κάτω από "έντονες συνθήκες". Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών αγώνων ριπόσταρε ευχαριστώντας τον.

2η αντίποινα έχουμε από την ίδια την εταιρία που επιμελήθηκε την πρωτοβουλία των βιώσιμων κρεβατιών, την Japanese company Airweave. "Τα κρεβάτια από χαρτόκουτο είναι στην πραγματικότητα πιο ανθεκτικά από αυτά από σίδερο ή ξύλο", δήλωσε η εταιρία.

"Τα στρώματα είναι διαμορφωμένα να ταιριάζουν στον σωματότυπο του κάθε αθλητή και τα κρεβάτια αντέχουν μέχρι και 440 πάουντς (200kg), αρκετά ακόμα και για τους πιο γεροδεμένους αθλητές."

Ως 3ο σύμμαχο κατά της θεωρίας των anti-sex κρεβατιών έχουμε το γεγονός της ανακοίνωσης τους! Τα κρεβάτια από χαρτόκουτο ήταν ιδέα που γεννήθηκε πριν την πανδημία του Covid-19. Συγκεκριμένα έχουμε αναφορές στο USA today τον Σεπτέμβριο του 2019 και στο APNews τον Ιανουάριο του 2020 - χωρίς καμία αναφορά σε προδιαγραφές για να αποτρέπουν την σεξουαλική πράξη.

Πάντως όλα δείχνουν την διοργανώτρια πόλη να μην πτωείται!

…άλλωστε δεν το επιτρέπει και η Ιαπωνική κουλτούρα. Με μια βαθιά ιστορία στον χώρο του αθλητισμού, οι ιάπωνες έμφυτα τείνουν να υποστηρίζουν την χώρα τους σε εθνικό επίπεδο σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση.

Είναι γεγονός πως είχαμε Ιαπωνική αποστολή σε όλες τις Ολυμπιάδες εκτός από 2, με την χώρα να κατέχει γύρω στα 500 μετάλλια!

Την χρόνια που οι Ολυμπιάδα θα λαμβάνει χώρα στο Τόκιο, η Ιαπωνική πρωτεύουσα, που έχει την τιμητική της, δεν θα μπορουσε να μην κάνει τα αδυνατα δυνατά για να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή των αγώνων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά