Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών βλέπει “Σφαιρικά”

Η Ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών βλέ...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ωκεανών

Με μεγάλο ενθουσιασμό, η ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών συμμετείχε , την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, στην δράση “Δές το Σφαιρικά”, στο πλαίσιο της εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της κοινότητας , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και Ωκεανών.

Το τμήμα Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και ο Δήμος Πατρέων, διοργάνωσε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλάζ ΕΟΤ), δράσεις Δενδροφύτευσης, Διαχείρισης Ενέργειας και Γνωριμίας και Ενημέρωσης γιά τα έργα Ανάπλασης του Έλους της Αγυιάς.

Η ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών,με θέμα “EXPLORING EUROPE/ EUROPE QUO VADIS?, ενέταξε τη συγκεκριμένη δράση στά πλαίσια διάχυσης του έργου της και στην Πανευρωπαϊκή συμμετοχή της στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Ως αποτέλεσμα της δράσης δεντροφύτευσης και φροντίδας φυτών, το δεντροκομείο που δημιουργήθηκε “υιοθετείται” από τα σχολεία που το δημιούργησαν, τα οποία και μπορούν να βρίσκονται στο χώρο- και εκτός σχολικού ωραρίου - για να περιποιούνται τις νέες δενδροκαλλιέργειες.

Μετά το πέρας της δράσης, η ομάδα είχε προγραμματίσει και απόλαυσε πικ-νικ δίπλα στη θάλασσα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο καλοκαιρινό τρόπο την εμπειρία.

Αναμένοντας και άλλες σχετικές δράσεις, ευχή όλων είναι η συμμετοχή σε προγράμματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα να αφορά και να συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους ευαισθητοποιημένους πολίτες, αρχής γενομένης από τους μαθητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις