Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για την κατεδάφιση της εργασίας

Για την κατεδάφιση της εργασίας

Του Κωνσταντίνου Τηλιγάδα, Γενικού Γραμματέα Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για τα εργασιακά δεν θα έπρεπε να ονομάζεται  ΄΄Για την προστασία της εργασίας΄΄αλλά ‘’Για την κατεδάφιση της εργασίας’’. Κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με οδοστρωτήρα που αλλάζει άρδην το τοπίο στα εργασιακά.

Πραγματοποιεί πλήγματα στην προστασία, στα δικαιώματα, στον οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό, στην διεκδίκηση, στο εισόδημα, στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, αφήνοντας τον έρμαιο στις ορέξεις κάθε αυθαιρεσίας.

Κάνει πραγματικότητα την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία για την καταστροφή του κόσμου της εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ευελιξία που θα αποδώσει και το μέγιστο δυνατό κέρδος στην εργοδοσία. Ούτε καν στο σύνολο της εργοδοσίας, παρά μόνο σε μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών μεγάλους εργοδότες.

Έχοντας ξαμολήσει μια επικοινωνιακή καταιγίδα από πληρωμένα φερέφωνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Χωρίς να τα καταφέρνει με επιτυχία βέβαια. Πως μπορεί να κρυφτεί τέτοια καταστροφή;

Οι παρεμβάσεις του νομοσχεδίου είναι τέτοιες που σε συνδυασμό με άλλες υλοποιούμενες κυβερνητικές πολιτικές, αγγίζουν ακόμα την λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας (όχι μόνο στους χώρους της εργασίας).

Σε αντίθεση με χώρες της Ευρώπης και την Αμερική, που εξαγγέλλονται πολιτικές ενίσχυσης και προστασίας της εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους για να βοηθήσουν τις εθνικές οικονομίες να επανέλθουν από την καταστροφή που επέφερε η πανδημία, η εγχώρια κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα για να τους βγάλει εκτός μάχης.

Όμως όσο και να μην το παραδέχεται, οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο σε μια οικονομία και για να ευημερήσει μια κοινωνία μια κυβέρνηση πρέπει να τους θεωρεί συμμάχους και όχι εχθρούς.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, δημιουργεί το αίσθημα στον κάθε εργαζόμενο ότι είναι μόνος, ανήμπορος, ευάλωτος και χωρίς δύναμη, για να μπορέσει να διεκδικήσει και να ονειρευτεί ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και τους δικούς του.

Αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, η μετεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης για την δημιουργία νέου εργατικού δικαίου υλοποιείται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Με την κατάργηση του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις