Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Nose warmer: Το gadget του '60 που κάνει θραύση μέσα στην πανδημία

Nose warmer: Το gadget του '60 που κάνει...

Το επανέφερε στο προσκήνιο εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας

Εταιρία της Μεγάλης Βρετανίας άρχισε να πουλάει τον Οκτώβριο του 2018 ένα προϊόν που απευθυνόταν σε κατοίκους χωρών όπου κάνει κρύο. Το όνομα του ήταν 'nose warmer' -αυτό παρεμπιπτόντως, είναι και το όνομα της επιχείρησης. Ο σκοπός του δηλαδή, ήταν να ζεσταίνει τη μύτη όποιου ένιωθε πως έχει αυτήν την ανάγκη. Ο δημοφιλής Βρετανός παρουσιαστής, James Corden είχε αναφέρει την είδηση, ενημερώνοντας ότι “το 'nose warmer' κοστίζει 10 δολάρια και όλες τις πιθανότητες που έχετε για να βρείτε σύντροφο. Είναι η τέλεια λύση για όποιον θέλει να κρατήσει ζεστή τη μύτη του και να 'αναλάβει' την Gotham City”.

 

Στο promo η εταιρία αναφέρει, μέχρι σήμερα, πως “τα θερμαντικά μύτης είναι η τέλεια λύση αν υποφέρεται από κρύα μύτη”. Οι πωλήσεις στο Amazon έδειξαν ότι εν καιρώ πανδημίας αυτά τα 'θερμαντικά' απέκτησαν και μια άλλη λειτουργία: την προφύλαξη από τον Covid-19, γενικά στα κρύα κλίματα και ειδικότερα όσων απολαμβάνουν έναν καφέ ή ένα γεύμα εκεί όπου οι κάτοικοι μπορούν να πάνε για καφέ ή ένα γεύμα.

Το nose warmer προστατεύει μια από τα τρεις διόδους του Covid-19
Έρευνα του 2020 είχε εξηγήσει πως οι ιώσεις του χειμώνα γενικά πλήττουν περισσότερο αυτούς που έχουν κρύες μύτες. O Akiko Iwasaki, καθηγητής με πολλούς τίτλους στο Yale University -και μεγάλη προσφορά στην έρευνα για τον κορονοϊό- είχε εξηγήσει πως αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους. Ένας είναι ότι η εισπνοή κρύου ή ξηρού αέρα επιβραδύνει την εκκαθάριση των βλεννογόνων -που 'παγιδεύουν' ξένα σωματίδια, όπως είναι οι ιοί στους αεραγωγούς. Ένας άλλος είναι πως το ανοσοποιητικό σύστημα στη μύτη και τους αεραγωγούς γίνεται λιγότερο προσεκτικό, όταν κρυώνει. Σε κάθε περίπτωση “όταν κρατάμε τη μύτη μας ζεστή, λειτουργεί καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα”. Όπως έγραψε το Medium το σώμα 'ζεσταίνει' την αέρα που εκπνέουμε. Με τις μάσκες ο εξερχόμενος αυτός, πιο θερμός αέρας επιστρέφει στον οργανισμό μας. Η μύτη και οι αεραγωγοί ζεσταίνονται και αυτό κάνει δύσκολη τη ζωή των χειμερινών ιών, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.

Και κάπως έτσι, πλήθος κατοίκων του πλανήτη έκριναν πως η ιδανική λύση για να προφυλαχθούν περισσότερο από την πανδημία είναι τα θερμαντικά μύτης, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω προέκυψαν για πρώτη φορά στην αγορά τη δεκαετία του '60. Tότε έκανε 1 δολάριο (σημερινά 8.87 που είναι 7.41 ευρώ). Σήμερα θα τα βρείτε από 9.95 (8.31) έως 19.95 (16.66) δολάρια (ευρώ) στο Amazon και από 11.51 ευρώ στο site της ομώνυμης εταιρίας, που κάνει μια χαρά δουλειές.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις