Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βροχή» τα τηλέφωνα στο σχολείο του μικρού Ανδρέα- Μιλούν στο thebest.gr ο διευθυντής του 26ου και ο δάσκαλός του

Πάτρα: «Βροχή» τα τηλέφωνα στο σχολείο τ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Συγκίνηση και κινητοποίηση

 «Βροχή» τα τηλέφωνα στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας για τον μικρό Ανδρέα Τσιγκλιρίδη, μαθητή της Πέμπτης τάξης του σχολείου, ο οποίος έχει προκαλέσει συγκίνηση στο πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του και με τα μεγάλα απορημένα μάτια του για τη ζωή που δεν φέρεται πάντα με την τρυφερότητα και τη χαρά  που οφείλει στη  νιότη.

Η Οδύσσεια του δεκάχρονου  Ανδρέα ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο μαζί με τη μάχη του  για τη ζωή του που είναι σκληρή και  τη δίνει με δύναμη και με χαμόγελο, αλλά όχι με όλα τα όπλα. Τα χρήματα που απαιτούνται για τη νοσηλεία του δεν τα διαθέτει η οικογένειά του.

Ο μικρός μαθητής απουσιάζει σχεδόν όλο το χρόνο από το σχολείο του. Αποχαιρέτησε τους συμμαθητές του τον περασμένο Οκτώβρη όταν ξαφνικά διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία σε δασκάλους και συμμαθητές.  

«Ήταν κάτι πολύ στενάχωρο για όλους μας, μαθητές δασκάλους, γονείς. Ήμασταν όλοι με τη σκέψη μας κοντά στο παιδί» λέει στο thebest.gr ο διευθυντής του σχολείου του Τάσος Νταγιούκλας.

Ακολούθησε ένας  τεράστιος αγώνας επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει ο μικρός μαθητής, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο  η οποία έγινε στην Αθήνα και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Τώρα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε Παιδοογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Η εξειδικευμένη αυτή θεραπεία σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα γίνει στο Τρέντο της Ιταλίας και η διάρκεια παραμονής του Ανδρέα εκεί όπως και του συνοδού του θα είναι 2 με 3 μήνες.

Ο Ανδρέας «πάτησε» ευαίσθητες χορδές στην Πάτρα και όχι μόνο.

Αυτό που συμβαίνει από χθες είναι πρωτοφανές και απόλυτα συγκινητικό.

«Το τηλέφωνο στο σχολείο χτυπάει συνέχεια από πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν και να βοηθήσουν. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η προσπάθεια όλων, των δασκάλων των συμμαθητών του αλλά και των Πατρινών που θέλουν να δώσουν στον Ανδρέα την ευκαιρία να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του» λέει ο κ. Νταγιούκλας.  

 

«Ο Ανδρέας είναι ένα συνεσταλμένο και πολύ αγαπητό παιδί» λέει στο thebest.gr ο δάσκαλός του, Νίκος Δημακόπουλος. «Είναι μάλιστα άριστος στα μαθηματικά. Εξαιρετικός. Όταν νόσησε για πρώτη φορά και έφυγε από την τάξη, οι μαθητές με ρωτούσαν επίμονα, που είναι ο Ανδρέας, κάποιοι μάλιστα με ρωτούσαν αν έχει κορωνοϊό. Τους καθησύχαζα λέγοντάς τους ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και γρήγορα θα είναι κοντά μας. Κάποια στιγμή πριν από τρεις μήνες προσπαθήσαμε να κάνουμε κατ΄οίκον διδασκαλία, αλλά η κατάσταση του παιδιού ήταν τέτοια που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί. Τελικά είδαμε την ανάρτηση στα social media που έκανε η καθηγήτρια χειρουργικής καθώς ο πατέρας του είναι ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο. Αμέσως επικοινώνησα μαζί τους και με ενημέρωσε και ότι η γνωστοποίηση στα social media έγινε με την άδειά του μετά από πρωτοβουλία της καθηγήτριας χειρουργικής η οποία ευαισθητοποιήθηκε και έσπευσε να βοηθήσει την οικογένεια. Αρχίσαμε τότε να στέλνουμε email σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ενημερώθηκαν και  τα παιδιά στην τάξη και άρχισαν να ρωτάνε επίμονα. Μάλιστα μια μαθήτρια είχε βουρκώσει την ώρα του μαθήματος. Τη ρώτησα τι έχει και μου είπε “δεν είδατε κύριε τι γίνεται με τον Ανδρέα”; Σταμάτησα τη διδασκαλία και τους εξήγησα τι συμβαίνει, τους καθησύχασα. Τους είπα ότι είναι δυνατός και θα τα καταφέρει ».

Ο μικρός Ανδρέας αναμένεται αν όλα πάνε καλά, να  ταξιδέψει στις 16 του Απρίλη στο Τρέντο.

Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να συμβάλλετε προσφέροντας τη βοήθειά σας στον εξής λογαριασμό:

Όνομα: Ι.Τ.

Τράπεζα Πειραιώς

GR2801722750005275071415411

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις