Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΠΑΣΚΕΤ

/

Εφές: Αυτό που δεν πήρε πέρσι

Εφές: Αυτό που δεν πήρε πέρσι

Μια ματιά στο μαραθώνιο της φετινής Ευρωλίγκα

Οι φετινές μεγάλες διοργανώσεις, καθώς και τα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν πάνω τους τα σημάδια από την πανδημία. Και δεν αναφερόμαστε στις άδειες κερκίδες. Αυτές κοντεύουμε να τις συνηθίσουμε.

Ζούμε σε μία virtual εποχή. Κι όσο και αν δεν μας αρέσει, η συνήθεια γίνεται δεύτερη φύση. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Μην ξεφύγουμε τώρα σε κοινωνικές αναλύσεις. Εμείς αναφερόμαστε στις εκπλήξεις, στην αστάθεια, τους τραυματισμούς λόγω της ανύπαρκτης προετοιμασίας και γενικά ότι έχει να κάνει με αγωνιστικά ζητήματα.

Το μάτι μας στην Ευρωλίγκα

Από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, εμείς σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε στην Ευρωλίγκα και σ’ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της με βάση τη στοιχηματική πλατφόρμα της bet365. Η Euroleague θεωρείται η κορυφαία λίγκα του μπάσκετ στον κόσμο, μετά φυσικά από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Οι δικές μας ομάδες, (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) δεν τα καταφέρνουν καλά και θα είναι εκτός πλέι οφ. Η Μπάρτσα με τον Σάρας στον πάγκο της και ένα ρόστερ ζηλευτό με προσθήκη μάλιστα και του Πάου Γκασόλ! Από εκεί και πέρα ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ είναι πάντα στο παιχνίδι, ενώ έχουμε και τις εκπλήξεις Αρμάνι, Μπάγερν, Ζενίτ και τη Φενέρ που ανεβαίνει.

Συν και πλην

Μία σύντομη αναφορά στις ανωτέρω πριν πάμε σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Η Μπάρτσα έχει τον κορυφαίο ανερχόμενο κόουτς στον πάγκο της, ενώ μοιάζει πλήρης και πανίσχυρη σε όλες τις θέσεις. Η Ρεάλ δίχως Καμπάσο και με πολλούς τραυματισμούς βασίζεται στην ομοιογένεια. Η ΤΣΣΚΑ είναι η τελευταία πρωταθλήτρια (πρόπερσι), αλλά φέτος ο Ιτούδης δυσκολεύεται απίστευτα με τα καμώματα του Τζέιμς, ενώ και ο σούπερ σταρ Κλάιμπερν παραμένει ευπαθής. Όσο για τις εκπλήξεις μόνο η Αρμάνι του Μεσίνα μπορεί να κάνει κάποια υπέρβαση. Αναφορικά και με τη Φενέρ, στρώνει με τον Κοκόσκοφ, αλλά όχι για να φτάσει στο τέλος του δρόμου.

Κι εδώ έρχεται η Εφές

Για αυτήν την ομάδα γράφεται αυτό το άρθρο και μάλιστα για πολλούς λόγους. Μπορεί οι μπουκ να μην την υπολογίζουν μέσα στην πρώτη τετράδα των φαβορί, αλλά αυτό μας βρίσκει αντίθετους. Το γεγονός ότι ξεκίνησε αρκετά άσχημα σε μία, ούτως ή άλλως, παράξενη σεζόν, δεν μας απογοητεύει, ούτε μας αποθαρρύνει να καταθέσουμε τη γνώμη μας. Κι αυτή είναι ότι έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το τρόπαιο.

Ίδιο ρόστερ, Αταμάν και Λάρκιν-Μίτσιτς

Πέρσι όταν σταμάτησαν τα πάντα στην Ευρωλίγκα, η Εφές ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας παίζοντας ένα ισοπεδωτικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Αταμάν είναι στην καλύτερη φάση της προπονητικής του καριέρας. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ που παίζει η ομάδα, αλλά και πόσο βελτιώνει τους παίκτες του.

Ο Λάρκιν είναι ο μόνος παίκτης στην Ευρώπη που μπορεί με συνέπεια να πάρει ένα ματς μόνος του. Και λέμε με συνέπεια, διότι μπορεί να το κάνει και ο Τζέιμς, αλλά να χάσει πολλά περισσότερα με τις τρέλες του. Ο Μίτσιτς είναι ο τέλειος υπαρχηγός, ενώ το ρόστερ δεν έχει απώλειες ή προσθήκες που θα φέρουν ανισορροπία.

Η φόρμα

Κι αν ξεκίνησε άσχημα, όπως επισημάνθηκε πριν, τώρα έχει 10 νίκες στη σειρά και συνολικά 19 νίκες στα τελευταία 20 παιχνίδια. Παίζει ξανά σε φουλ ρυθμούς η Εφές, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι διέλυσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 100-70. Να προσθέσουμε ότι είναι και αήττητη στο πρωτάθλημα Τουρκίας, σε μία λίγκα δηλαδή άκρως ανταγωνιστική με πολλές ικανές ομάδες.

Και τέλος... ο COVID

Μιας και ξεκινήσαμε με την παράξενη εποχή της πανδημίας του κορονοϊού στην οποία ζούμε, με αυτήν θα τελειώσουμε την προσέγγισή μας. Τα παράξενα αποτελέσματα είναι πολλά και θα δούμε και άλλα. Στα πλέι οφ, δίχως κόσμο, το πλεονέκτημα έδρας δεν έχει τόσο μεγάλη ισχύ. Τα φαβορί θα δυσκολευτούν πολύ. Και στο φινάλε... σε τέτοιες συνθήκες θέλεις ξεχωριστούς παίκτες που μπορούν να κρίνουν μία σειρά ή ένα φάιναλ-φορ μόνοι τους. Κι αυτός ο παίκτης υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη και φορά τα μπλε της Εφές. In Larkin we trust λοιπόν και είναι στιγμή, εν έτει 2021, να πάρει η Εφές ότι της στέρησε το 2020 ο κορονοϊός.

 

Επιμέλεια: Η ομάδα του webfreebets.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports