Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Εντατικοποίηση των ελέγχων τις επόμενες ημέρες για το καρναβάλι

Δυτική Ελλάδα: Εντατικοποίηση των ελέγχω...

Η ανακοίνωση της διεύθυνσης υγείας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Π.Ε. Αχαΐας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται καθημερινά σε όλες τις περιοχές της ΠΕ Αχαΐας από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Ελληνική Αστυνομία (ΕΑ), για τη διαπίστωση της τήρησης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι καθημερινοί έλεγχοι που πραγματοποιούν οι παραπάνω Υπηρεσίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των πολιτών στην τήρηση των μέτρων που στοχεύουν στην προστασία της ατομικής υγείας και κατ΄ επέκταση της δημόσιας υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί λόγω των νέων μέτρων που ισχύουν για την περιοχή μας βάσει του επιπέδου επιδημιολογικής επιβάρυνσης, με εντατικούς ελέγχους δίνοντας έμφαση, στην τήρηση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού, την εφαρμογή του
υγειονομικού πρωτοκόλλου για την απολύμανση χώρων, τη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από όλο το προσωπικό, την τήρηση των μέτρων για τις μετακινήσεις και λοιπές απαιτήσεις των σχετικών διατάξεων.

Οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς ειδικά για τις επόμενες ημέρες που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, με σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας, την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων για την προστασία των εργαζομένων και την παρακολούθηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή καταστάσεων που ευνοούν τη διασπορά του SARS COV-2.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις