Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όταν τα μέτρα στερούνται λογικής, σοβαρότητας και ευαισθησίας

Όταν τα μέτρα στερούνται λογικής, σοβαρό...

Για τις μετακινήσεις των πολιτών και τη λειτουργία της αγοράς

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της κυβέρνησης έπρεπε να έχουμε κάνει ρεβεγιόν το μεσημέρι της Πέμπτης, όντας στο τραπέζι έως 9 άτομα. Υποδείξεις που μάλλον δεν έπιασαν τόπο αν κρίνουμε από τις σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην αγορά των μεγάλων πόλεων, κατά τις μεσημβρινές ώρες. Τώρα όσοι αποτολμήσουν βραδινό ρεβεγιόν στο σπίτι κάποιου συγγενή είναι σαφές ότι θα περάσουν στην παρανομία, καθώς στις 10 το βράδυ, δηλαδή την ώρα που θα πρέπει σύμφωνα με τα μέτρα να έχουν γυρίσει σπίτι, μόλις θα κάθονται στο τραπέζι.

Όμως, όπως εύστοχα επισήμανε σε ένα post της και η Πατρινή πνευμονολόγος κ. Ασημίνα Ζανιά, ποια επιστήμη πιστοποιεί ότι όταν βρίσκονται 9 άτομα το μεσημέρι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται, αλλά όταν βρίσκονται το βράδυ μεταδίδεται; Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια απόφαση που στερείται σοβαρότητας.

Όπως σοβαρότητας στερείται και η θέση που εξέφρασε η Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι «για μετακίνηση με το ίδιο αυτοκίνητο επιτρέπονται έως τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας». Κι αν είναι πενταμελής μια οικογένεια, δυο γονείς και τρία παιδιά και θέλουν να πάνε για φαγητό στην γιαγιά και τον παππού, τι θα κάνουν; Θα βάλουν κλήρο και θα αφήσουν το ένα παιδί στο σπίτι; Με ποια λογική τίθεται το όριο των τεσσάρων ατόμων, ακόμα κι όταν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας; Μάλλον με την ίδια που τέθηκε ως όριο και η συνεύρεση 9 ατόμων (9, όχι 10) δύο διαφορετικών οικογενειών.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν μποτιλιάρει οι δρόμοι και στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων γίνεται «πατείς με πατώ σε». Απλούστατα, γιατί όταν λαμβάνονται μέτρα χωρίς λογική και σοβαρότητα, απλώς ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη.

Επιπροσθέτως, όταν λήξει όλη αυτή η περιπέτεια, θα ήταν καλό να μας εξηγήσουν κάποιοι αρμόδιοι με ποια λογική και ευαισθησία οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες μικρούς εμπόρους και καταστηματάρχες στους οποίους επέβαλλαν lockdown και click away, αφήνοντας ελεύθερο γήπεδο να παίζουν μπάλα μόνα τους τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων; Και μάλιστα αφήνοντας τους καταναλωτές απροστάτευτους στην ασυδοσία των courier.

Αν αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και ενθάρρυνση της λογικής «το μεγάλο ψάρι να κατασπαράξει το μικρό» τότε τι είναι;

Ας ελπίσουμε ότι οι αστυνομικοί θα αποδειχθούν πιο λογικοί και ...ευέλικτοι από αυτούς που αποφάσισαν τα μέτρα και δεν θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους κατά τους ελέγχους. Εκτός κι αν το θέμα είναι να μαζέψουμε πρόστιμα στα δημόσια ταμεία...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις