Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπάλληλοι Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πατρέων: Από αναγκαίοι γίναμε οι «στυμμένες λεμονόκουπες» που πρέπει να πεταχτούν;

Υπάλληλοι Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο ...

Τι αναφέρουν

Για πολιτικά παιχνίδια, διακρίσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στις πλάτες εργαζομένων του Δήμου Πατρέων κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους εκπρόσωποι εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως αναφέρουν:

Στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα μας για εργασία, αξιοπρεπή διαβίωση και ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Αυγούστου 2020, ημερομηνία στην οποία γίνεται η συζήτηση των ασφαλιστικών μας μέτρων με ενδεχόμενη εκδίκαση τους, θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε τα έως τώρα κεκτημένα μας.

Με την απόφαση 733/23-12-2019 του δημοτικού συμβούλιου Πατρέων, ΟΜΟΦΩΝΑ, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση, συμφώνησαν ότι είμαστε αναγκαίοι για το δήμο αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την δημοτική αρχή, τι άλλαξε από τότε έως σήμερα όπου από το «ΣΑΣ ΘΕΛΩ» καταλήξαμε ούτε λίγο ούτε πολύ να είμαστε η αιτία που το χειμώνα τα παιδιά στα σχολεία δεν θα έχουν πετρέλαιο δηλαδή στο «ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΤΕ»; Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που ομολογουμένως εμείς καλύπτουμε δεν ισχύουν τώρα;

Από αναγκαίοι γίναμε οι «στυμμένες λεμονόκουπες» που πρέπει να πεταχτούν;

Παρότι στην πρώτη συζήτηση της προσωρινής διαταγής μας συνάδελφοι όπου είχαν δικαστεί πριν από εμάς, έλαβαν και αυτοί όπως και εμείς ένα μήνα αναβολή για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, άλλοι συνάδελφοι του ίδιου προγράμματος (την ίδια μέρα, με τον ίδιο δικαστή και διαφορά λίγων ωρών) έλαβαν τρεις μήνες αναβολή, εμείς δεν πτοηθήκαμε. Παλέψαμε για το δικαίωμά μας να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να επιβιώσουμε.

Αν και η διαφοροποίηση του χρόνου συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις ίδιες κατά τα άλλα υποθέσεις προφανέστατα έχει να κάνει με μια διαφορετική αντιμετώπιση, εμείς θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο το δικαίωμά μας αυτό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος με σχετική επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούσε τη εξεύρεση λύσης και βοήθειας θεωρώντας ότι καλύπτουμε πάγιες θέσεις και διαρκής ανάγκες και σε αυτό το θέμα θα σταθούμε και εμείς αρωγοί δίπλα στον αγώνα του να κρατήσει τους εργαζόμενους του που με τις υπηρεσίες τους προσφέρουν στην κοινωνία της Πάτρας.

Επίσης, παρότι η εργασία αυτή εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτη για όλο αυτό το διάστημα, λόγω πολιτικών παιχνιδιών, εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Θα παλέψουμε γι’ αυτές. Είναι μονόδρομος.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης του covid-19, λόγω του ιού και της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας, τόσες οικογένειες, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία ενίσχυση από το κράτος, χωρίς επίδομα ανεργίας, θα αφεθούν στο έλεος του δύσκολου χειμώνα που ακολουθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της και να σταθεί δίπλα στον αγώνα μας, να σταθεί δίπλα στο δίκαιο.

Καλούμε όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα μας και να ζητήσουν με τη σειρά τους ίση αντιμετώπιση.

Καλούμε στις 20/8 στα δικαστήρια Πατρών όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί μαζί μας στο δικαίωμα μας στην εργασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις