Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας: Τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες

Σύλλογος Δασκάλων Πάτρας: Τα μαθήματα ει...

Εκφράζει την αντίθεσή του

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας επισημαίνει την ανάγκη τα μαθήματα ειδικοτήτων να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Σύμφωνα με τον Σύλλογο "αρκετοί συνάδελφοι μας πληροφορούν πως σε ορισμένα σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να διδάσκονται από συναδέλφους δασκάλους μαθήματα ειδικοτήτων (εικαστικά, θεατρική αγωγή κ.λπ.). Αυτό συνήθως συμβαίνει σε σχολεία της υπαίθρου, όπου εργάζονται νεότεροι συνάδελφοι με μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να περισσεύουν από τον πρωινό κορμό ορισμένες διδακτικές ώρες από τους δασκάλους και αυτές να διατίθενται για την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ειδικότητες και καλύπτονται τα κενά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτήν την πρακτική. Θεωρεί πως όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Εφόσον περισσεύουν ώρες δασκάλων για τους λόγους που προαναφέραμε σε κάποιο σχολείο, αυτές θα πρέπει να διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία. Τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπου έχουν εφαρμοστεί, έχουν πετύχει εξαιρετικά και πιστοποιημένα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά υποβαθμισμένα.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να μη συναινούν σε τέτοιες πρακτικές και να διεκδικούν την κάλυψη των ωρών ειδικοτήτων που χρειάζεται το σχολείο τους από αντίστοιχες ειδικότητες.

 Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τις αλχημείες, προκειμένου να επιτυγχάνει κάλυψη των κενών που διαπιστώνονται στα σχολεία.

 Το αίτημά μας για ποιοτική εκπαίδευση όλων των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτο".

 

 

 

 
 


 
       

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις