Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε Μόναχο και Βερολίνο η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Σε Μόναχο και Βερολίνο η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Συμμετέχει στην Ελληνική Αντιπροσωπεία Νέων Ηγετών

Στη διάρκεια των επαφών που πραγματοποιεί σε Μόναχο και Βερολίνο, η Ελληνική Αντιπροσωπεία Νέων Ηγετών, με επικεφαλής την Βουλευτή Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης για τις σχέσεις με τις Ευρωπαϊκές χώρες του Νότου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των συναντήσεων και συνομιλιών με τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου, διαπιστώνεται οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, με σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Σε επίπεδο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, ιδιαίτερα στα θέματα με την Τουρκία, κάνοντας αναφορά στις Τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και την αντιμετώπισή τους, με τα περιοριστικά μέτρα, που έχει ήδη υιοθετήσει το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Γερμανία, υπάρχει ένας συνεχής διάλογος για το μεταναστευτικό, τις επενδύσεις και το σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μέσα στον επόμενο χρόνο, θα διεξαχθεί στην Αθήνα Forum Ενέργειας, με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, έχει αποφασιστεί η σύσταση ενός ιδρύματος νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Είναι φανερό πλέον, σύμφωνα με την κυρία Αλεξοπούλου, ότι με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις