Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επαναλειτουργία του 409 στο επίκεντρο της συνάντησης Φαρμάκη με εν ενεργεία στρατιωτικούς

Η επαναλειτουργία του 409 στο επίκεντρο ...

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την πρότασή τους και θα χρηματοδοτήσει αν ευδοκιμήσει την προμήθεια του απαιτούμενου υλικού

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων (Δ.Σ.) των Πρωτοβάθμιων σωματείων εκπροσώπησης των εν ενέργεια στρατιωτικών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) και Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ.).
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάκη Παπαδόπουλου, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών συνεχάρηκαν τον κ. Φαρμάκη για την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη και τον ενημέρωσαν για τη θεσμική εκπροσώπηση των εν’ ενέργεια στρατιωτικών, τον σκοπό του θεσμού και ιδιαίτερα των Πρωτοβάθμιων ενώσεων.

Αναφέρθηκαν, δε, στις δράσεις που έχουν αναλάβει τόσο προς όφελος των εν ενεργεία στελεχών και των οικογενειών τους όσο και των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην διάθεση για συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων και τον ρόλο που μπορεί να έχει η Περιφέρεια στην εξεύρεση λύσεων.
Ο κ. Φαρμάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε την στήριξη του στον θεσμό της εκπροσώπησης των εν’ ενέργεια στρατιωτικών, τόνισε την αναγκαιότητά του, και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των υφισταμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν στη Δυτική Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται η ολοκληρωμένη πρόταση των ενώσεων για την επαναλειτουργία του πρώην 409 ΓΣΝ στην Πάτρα και την αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος των στελεχών (εν ενεργεία και αποστράτων) των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπου ο κ. Φαρμάκης δεσμεύτηκε ότι, πέραν της παρέμβασης τους προς τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την υλοποίηση της πρότασης, θα βοηθήσει, με πόρους της Περιφέρειας για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.
Παράλληλα ο κ. Φαρμάκης υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί άμεσα τις Μονάδες που εδρεύουν στη Δυτική Ελλάδα και, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των στρατιωτικών και την προαγωγή του ρόλου τους στην τοπική κοινωνία.
Τέλος δεσμεύτηκε στα μέλη των Δ.Σ. των εκπροσώπων των εν' ενεργεία στρατιωτικών ότι θα είναι πάντα σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες τους για την επίλυση τυχόν μελλοντικών προβλημάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι ή/και οι οικογένειες τους και πρόθυμος για να στηρίξει στο μέλλον δράσεις των ενώσεων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις