Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος υπαλλήλου ενώ έκανε σεξ, σε επαγγελματικό ταξίδι

Εργατικό ατύχημα  ο θάνατος υπαλλήλου εν...

Αυτό έκρινε γαλλικό δικαστήριο

Μια γαλλική εταιρεία κρίθηκε υπεύθυνη για τον θάνατο ενός υπαλλήλου της, ο οποίος υπέστη ανακοπή την ώρα του σεξ με μια άγνωστη γυναίκα και ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC. Δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό ατύχημα και ότι η οικογένειά του δικαιούται να λάβει αποζημίωση.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις όταν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ωστόσο, ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι ο εργοδότης έχει ευθύνη για όποιο ατύχημα συμβεί στον υπάλληλό του στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, αποφάνθηκαν οι δικαστές.

Ο υπάλληλος Ξαβιέ Ξ. εργαζόταν ως μηχανικός στην TSO, μια εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εδρεύει κοντά στο Παρίσι.

Πέθανε μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία το 2013. Σύμφωνα με τον εργοδότη του, ο θάνατός του οφείλεται σε "μια εξωσυζυγική σχέση με μια εντελώς άγνωστη".

Η εταιρεία όπου εργαζόταν είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού φορέα ασφάλειας υγείας που χαρακτήριζε τον θάνατό του εργατικό ατύχημα.

Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε την θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, "σαν να κάνεις ντους ή να τρως".

Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία "καθ' όλη τη διάρκεια της αποστολής του" και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, επισήμανε η απόφαση του εφετείου.

ΠΗΓΗ: BBC ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις