Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Tον Δεκαπενταύγουστο η Πανσέληνος - Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Δυτ. Ελλάδα

Tον Δεκαπενταύγουστο η Πανσέληνος - Οι ε...

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών θα είναι ανοιχτό από τις 20.00 έως τις 24.00

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, το πιο φωτεινό και λαμπερό φεγγάρι του χρόνου, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

Ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018, όπως αναφέρει το culturenow.gr, ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Ο εορτασμός λοιπόν της Πανσελήνου του Αυγούστου 2019 θα κορυφωθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, ανήμερα της εορτής του Δεκαπενταύγουστου με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 11 Αυγούστου και θ’ ολοκληρωθούν στις 19 Αυγούστου.

Συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες. Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει για το 2019 με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχουν προγραμματιστεί τα εξής την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019:

Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου «Μουσική εκδήλωση – παρουσίαση του ορχηστρικού έργου «»Τα πουλιά ανήκουν στον ουρανό -Les Oiseaus sont dans les Ciel” (σουίτες για μπαλέτο και και κινηματογραφικές σουίτες για ορχήστρα εγχόρδων) και μελοποιημένα ποιήματα του Federico Garcia Lorca, του Γεώργιου Σεφέρη και άλλων Ευρωπαίων Ποιητών σε συνεργασία με τον κ. Α. Κατερινόπουλο και το Κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Αέναον (ώρες 21.00-23.00)».

Πάρκο Θερβάντες- Ενετικός Λιμένας Ναυπάκτου - Μουσική εκδήλωση με το κουαρτέτο Aegean jazz με τη χορηγία της Γέφυρα Α.Ε. (ώρες 21.00-23.00).

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από 20:00 έως τις 24:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου: Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός Χώρος Επικουρίου Απόλλωνα: Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21:00 έως τις 24:00. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Αρχαιολογικός χώρος Κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture