Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέρασε ένας χρόνος από τη ληστεία και δολοφονία της Φούλας Παπανδρέου

Πέρασε ένας χρόνος από τη ληστεία και δο...

Η οικογένεια της τελεί το Σάββατο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνο το πρωί που ένας 26χρονος σκότωσε στο ίδιο της το σπίτι στο κέντρο της Πάτρας, την 88χρονη Φούλα Παπανδρέου. Η άτυχη γυναίκα ανέμενε στο σπίτι της στη λεωφ. Δημ. Γούναρη τα ψώνια της από το σούπερ μάρκετ και ανύποπτη για το κακό που θα την έβρισκε, άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος της. Ο δράστης που συνελήφθη 7 μέρες αργότερα από την αστυνομία, την στραγγάλισε και την λήστεψε. Για την ακρίβεια ο θρασύτατος δράστης με καταγωγή από την Ηλεία αφού μπήκε στο σπίτι της γυναίκας εκείνο το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2018, της επιτέθηκε, την έριξε στο πάτωμα, την γρονθοκόπησε στο μάτι και ασκώντας της πίεση με τα χέρια στο λαιμό, τη στραγγάλισε ενώ στη συνέχεια ερεύνησε το δωμάτιο και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, εγκαταλείποντας την 88χρονη, η οποία λίγο μετά εξέπνευσε. Ο δράστης, πριν φύγει από την Πάτρα, πούλησε τα κοσμήματα που αφαίρεσε από το θύμα, τα οποία ήσαν δυο χρυσά βραχιόλια και ένα δαχτυλίδι, σε χρυσοχόο.

Η Φούλα Παπανδρέου, ιδιαίτερα γνωστή στην κοινωνία της Πάτρας, έχαιρε της εκτιμήσεως από τους συμπολίτες της. Ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και ενός εκ των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’60, στην προσπάθεια για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές και αγαπητές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας). Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του συμπολίτη δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Η οικογένεια της Φούλας Παπανδρέου τελεί το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 ετήσιο ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της άτυχης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και τόσο βάναυσα. Το μνημόσυνο θα τελεστεί το πρωί του Σαββάτου στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στο ναό της Αγ. Παρασκευής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις