Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του μπουζουκιού ο Στέλιος Βαμβακάρης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κηδεύτηκε υπό τους ήχους του μπουζουκιού...

Ο εκλιπών ήταν γιος του σπουδαίου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη - Έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια στιος 17 Ιουνίου 2019

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών σημαντικών καλλιτεχνών του μουσικού χώρου, τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 η κηδεία του 72χρονου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Στέλιου Βαμβακάρη, ο οποίος ήταν ο δευτερότοκος γιος του λεγόμενου «πατριάρχη» του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη.

Η κηδεία και η ταφή του Στέλιου Βαμβακάρη που έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου, έγινε στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών. Ανάμεσα στον κόσμο που ήταν εκεί και αποχαιρέτισε τον Στέλιο Βαμβακάρη ήταν ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγο του Άννα, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος από τα Παιδιά από την Πάτρα, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, κ.α. ενώ από τα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη του μουσικού και ερμηνευτή του λαικού & ρεμπέτικου τραγουδιού ήταν της Καίτης Γκρέυ που έγραφε «θα σε θυμάμαι πάντα γιατί ήσουν το καλύτεροι παιδί».

Στεφάνια κατατέθηκαν ακόμα μεταξύ άλλων από τον Μάκη Μάτσα, την οικογένεια Τσιτσάνη, τον Γιώργο και την Άννα Νταλάρα, κ.α.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο Γ’ νεκροταφείο ήσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι ενώ μια φιγούρα που ξεχώρισε ήταν αυτή του άντρα που συνόδευε το φέρετρο παίζοντας μπουζούκι.

Ο Στέλιος Βαμβακάρης ήταν από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν όχι μόνο με το ρεμπέτικο, δίνοντας πολλές συναυλίες με τραγούδια του πατέρα του Μάρκου Βαμβακάρη (1905-1972) αλλά και με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού. Το 1988 ηχογράφησε με τον μπλουζίστα Λουιζιάν Ρεντ τον δίσκο «Το μπλουζ συναντά το Ρεμπέτικο» με 8 κομμάτια μπλουζ ερμηνευμένα με μπουζούκι και μπαγλαμά.

Το 1994 είχε γράψει μουσική για τον δίσκο» Ρομαντικοί Παραβάτες - Η Φαντασία στην Εξουσία», ο οποίος ξεχώρισε για τον ιδιαίτερο ήχο του. Ακόμα είχε γράψει την μουσική για την κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Μια μέρα τη νύχτα» καθώς και μουσική για θεατρικά έργα. Πηγή: www.lifo.grΠηγή: www.lifo.gr

*Οι φωτ. από την κηδεία του Στέλιου Βαμβακάρη είναι από EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις