Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα ξαναζωντανέψει το ιστορικό φαρμακείο Καλλιβωκάς, έχει κλείσει προσωρινά

Θα ξαναζωντανέψει το ιστορικό φαρμακείο ...

Συγκαταλέγεται στα πέντε παλαιότερα φαρμακεία της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1879, μας είπε ο Ανδρέας Καλλιβωκάς

«Νέα σελίδα» της λειτουργίας του δρομολογεί το ιστορικό πατρινό φαρμακείο Καλλιβωκάς, που το τελευταίο διάστημα έχει κλειστές τις πόρτες του, με το κοινό να αναρωτιέται εάν έχει κλείσει οριστικά. «Οι ιστορίες δεν σταματούν, απλά ανανεώνονται. Yπάρχουν νέοι, άξιοι συνάδελφοι που το αξίζουν» μας διαβεβαίωσε ο γνωστός συμπολίτης φαρμακοποιός Ανδρέας Καλλιβωκάς, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί μαζί με τη σύζυγό του.

Όπως μάθαμε, εκπροσωπώντας την έκτη γενιά μιας ονομαστής φαμίλιας φαρμακοποιών, ο κ. Καλλιβωκάς είναι σε επαφές και συζητήσεις για την εύρεση του επιτελείου που θα έχει τη «δύναμη και τις ηθικές αξίες» να σηκώσει το βάρος της πολύχρονης διαδρομής της επιχείρησης. Το φαρμακείο Καλλιβωκάς πρωτολειτούργησε το 1879 Κανακάρη και Κολοκοτρώνη από τον Καραίσκο Καλλιβωκά, προ-προπάππου του νυν ιδιοκτήτη Ανδρέα Καλλιβωκά. Τα επόμενα χρόνια άλλαξε θέσεις στην ίδια περιοχή αλλά από τη δεκαετία του ’80 παραμένει στην οδό Κορίνθου. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πέντε παλαιότερα φαρμακεία όλης της Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, εξηγεί πως ο ίδιος πρόλαβε την εποχή του φαρμακοτρίφτη, είναι στις επάλξεις από οκτώ ετών και αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση «πήρε την οικογενειακή παράδοση και την προσάρμοσε στα νέα δεδομένα» δίνοντας έμφαση στο εργαστήριο με τις πιστοποιημένες παραγωγές αλλά και στις συνταγές που προέρχονται από το φυτικό βασίλειο σύμφωνα με τις νέες τάσεις ευζωίας και ήπιας καταπολέμησης των ασθενειών. Θεωρεί το φαρμακείο «καταθετήριο ανθρώπινων ψυχών» και όχι χώρο εμπορικής συναλλαγής.

Εχοντας υπηρετήσει το επάγγελμα 40 ολόκληρα χρόνια, υπογραμμίζει ότι το φαρμακείο οφείλει πρωτίστως να κινείται προληπτικά και όχι κατασταλτικά. Το τοπίο είναι δύσκολο στις μέρες μας; «Η μεγάλη κρίση από τις μνημονιακές πολιτικές χτύπησε αλύπητα το μικρομεσαίο φαρμακείο», επισημαίνει. Πάντως, «βλέπει» συνέχεια για το φαρμακείο με το όνομά του. Τα παιδιά του έχουν επιλέξει άλλες κατευθύνσεις και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, οπότε θεωρεί πως το κατάστημα στην Κορίνθου θα ξαναζωντανέψει από τη νέα γενιά συναδέλφων, μέσα από τους κόλπους του Πανεπιστημίου, οι οποίοι διακονούν το επάγγελμα με τα ιδανικά που ταιριάζουν στον ίδιο.

 

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Καλλιβωκάς παραμένει εκπαιδευτής φαρμακοποιών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είναι επίσης μυθιστοριογράφος και έχει διατελέσει στέλεχος της Πολυφωνικής Χορωδίας. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον έχει στρέψει και στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό της παράταξης του Γιώργου Ρώρρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις