ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επενδυτικός τουριστικός... οργασμός στη Δυτική Ελλάδα!

Επενδυτικός τουριστικός... οργασμός στη Δυτική Ελλάδα!

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους επενδύσεις στο Ιόνιο

Επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη σειράς σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, δρομολογούνται αυτή την περίοδο στο σύνολο της χώρας. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για σχέδια που χρονολογούνται ακόμα και από τα χρόνια που προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης και τα οποία σήμερα έχουν αναβιώσει, καθώς η οικονομία της χώρας μοιάζει να επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Εγγύτερα προς την κατασκευή τους, πιθανότατα τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, βρίσκονται δύο επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα (Κασσιόπη) και στον Σκορπιό.

Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως ολοκληρώνεται η επταετής «περιπέτεια» της αμερικανικής NCH Capital, η οποία επικράτησε στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (το 2012) για την τουριστική ανάπτυξη έκτασης 490 στρεμμάτων.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται η κατασκευή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων και δυναμικότητας 90 δωματίων και 180 κλινών. Παράλληλα με τις 76 σουίτες θα κατασκευαστούν και 21 ανεξάρτητες κατοικίες, σε συνεργασία με διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο.

Σε δεύτερη φάση θα αναπτυχθούν επιπλέον 19 βίλες, ενώ το τρίτο στάδιο της επένδυσης προβλέπει την κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής με 57 θέσεις.

Αντίστοιχα, η ανακατασκευή του ιδιωτικού νησιού στον Σκορπιό από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από το ΣτΕ η εν λόγω επένδυση των 165 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την ανάπτυξη νέων τουριστικών υποδομών πολυτελείας.

*Με στοιχεία από kathimerini

Σχόλια

Ειδήσεις