ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρέθηκε χρήση για τις βάσεις των κοινόχρηστων ποδηλάτων της Πάτρας- Τραπεζάκια για...καφέ! ΦΩΤΟ

Βρέθηκε χρήση για τις βάσεις των κοινόχρηστων ποδηλάτων της Πάτρας- Τραπεζάκια για...καφέ! ΦΩΤΟ

Επρόκειτο να επαναλειτουργήσουν το προηγούμενο διάστημα αλλά...

Τον περασμένο Δεκέμβριο η οικονομική επιτροπή του δήμου της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα 68.386 ευρώ, την επισκευή και τη συντήρηση των κοινόχρηστων ποδηλάτων της Πάτρας όπως και τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος κι όλα έδειχναν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επιστροφή τους από τις αποθήκες του δήμου στις βάσεις τους.

Τότε υπήρχε η εκτίμηση πως μέσα σε δυο μήνες η συντήρηση θα είχε ολοκληρωθεί και τα ποδήλατα θα ήταν έτοιμα προς διάθεση στους πολίτες.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, εκτός της επισκευής των ποδηλάτων, αφορούσε στη φύλαξή τους και στη διάταξη των 11 σταθμών στάθμευσης, οι οποίοι τονίζονταν ότι θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, ώστε να διασφαλίζεται καλύτερα πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα βανδαλισμού των ποδηλάτων.

Σήμερα πάντως, οι  βάσεις των κοινόχρηστων ποδηλάτων χρησιμεύουν ως … τραπεζάκια για καφε σε πλαστικό ποτήρι. Δείτε χαρακτηριστικά την εικόνα και βγάλτε συμπεράσματα για τον τρόπο που και οι ίδιοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη δημόσια περιουσία.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, αφού ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι άρχισαν συστηματικά να προκαλούν καταστροφές και βανδαλισμούς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σχεδόν τα ποδήλατα. Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν και αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους.

Να σημειωθεί ότι στην Πάτρα το 70% του συστήματος υπέστη ζημιές, την ίδια στιγμή που στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας το ποσοστό είναι μόλις 3-4%...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στο Δήμο της Πάτρας από τον διαχειριστή του συστήματος, από τα 80 ποδήλατα του Δήμου (τα υπόλοιπα ανήκουν στην Περιφέρεια), έχουν κλαπεί και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές τα 17, ενώ μικρότερες φθορές έχουν υποστεί άλλα 20! Παράλληλα, 52 κλειδαριές των σταθμών φύλαξης έχουν καταστραφεί, ενώ σχεδόν όλοι οι σταθμοί έχουν υποστεί ζημιές.

Σχόλια

Ειδήσεις