Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο Φεστιβάλ Βενετίας η ταινία για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων - Δείτε την αφίσα και 11 ΦΩΤΟ από τα γυρίσματα

Στο Φεστιβάλ Βενετίας η ταινία για το ολ...

Μαχ Φον Σίντοφ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν βρέθηκαν σε Καλάβρυτα και Σοποτό για τα γυρίσματα

Πλώρη για το Φεστιβάλ της Βενετίας έχει βάλει η ταινία για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Τα γυρίσματα για την ταινία «Echoes of the Past» ολοκληρώθηκαν πριν λίγους μήνες με τους πρωταγωνιστές και τους τεχνικούς να βρίσκονται στο Λειβάρτζι και το Σοποτό Καλαβρύτων όπου διαμορφώθηκαν κατάλληλα ώστε να θυμίζουν τις ημέρες του 1944 και τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν τότε.

Το Σοποτό με τη διαμόρφωση του παλιού εμπορικού του δρόμου μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο της Κατοχικής περιόδου με εκατοντάδες κομπάρσους και ηθοποιούς

 

Την ταινία υπογράφουν ο σκηνοθέτης Νικόλας Δημητρόπουλος, και ο σεναριογράφος-συμπαραγωγός Δημήτρης Κατσαντώνης, ενώ στο cast συμμετέχουν γνωστοί  ηθοποιοί όπως: ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Νικόλας Παπαγιάννης και η Δανάη Σκιάδη και φυσικά ο Μαχ Φον Σίντοφ που υποδύεται τον Έλληνα Νικόλα Ανδρέου έναν ηλικιωμένο συγγραφέα, ο οποίος διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Κι ακόμη ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν που υποδύεται τον Γερμανό Αξιωματικό που συναντά μετά από πολλές δεκαετίες τον Έλληνα διασωθέντα Νικόλα Ανδρέου (Μαχ φον Σίντοφ), η Αλις Κρίγκε, με τον ρόλο της γερμανίδας δικηγόρου και ο Τόμας Αράνα που έχει το ρόλο του στρατηγού Λε Σουίρ.

Τσάμπερλεν και Σίντοφ φέρνουν το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στο διεθνές σινεμά...ΦΩΤΟ

Το 2014 προσέγγισε τον Δημήτρη Κατσαντώνη, ο ελληνοαμερικανός Τομ Σουλελές και του ζήτησε να κάνει μία ταινία για το Ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα καθώς ο πατέρας του είχε καταγωγή από εκεί και ανάμεσα στους νεκρούς της σφαγής ήταν και συγγενείς του.

Στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιαστεί η ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας

 

Κάπως έτσι ξεκίνησε να ψάχνει και να κάνει έρευνα έτσι ώστε να μπορέσει να αποτυπώσει στο σενάριο όσο πιο πιστά γίνεται, τα γεγονότα της εποχής.

Η ταινία γυρίστηκε στην Καλαμάτα, στο Γαλαξίδι, στην Άμφισσα, στο Λαύριο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού ενώ στόχος των συντελεστών είναι να παρουσιαστεί η ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight