Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Ώρα της Γης» στην Πάτρα με κάλεσμα για «black out» και βόλτα με κεράκια στην παραλία

Η «Ώρα της Γης» στην Πάτρα με κάλεσμα γι...

Απόψε 20:30 με 21:30

Την «Ώρα της Γης» που γιορτάζεται παγκοσμίως σήμερα 30 Μαρτίου θα τιμήσει και η Πάτρα με οικολογικές και πολιτιστικές οργανώσεις να καλούν τους πολίτες να σβήσουν απόψε στις 20:30 και για μια ώρα συμβολικά τα φώτα στα σπίτια τους. Στα Βραχνέικα διοργανώνεται «φωτεινός» περίπατος στην παραλία, ενώ στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει και Γέφυρα σβήνοντας τα φώτα της για μια ώρα.

 

ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ

Στα Βραχνέικα η πολιτιστική Δράση καλεί τον κόσμο να κλείσει απόψε από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 τα φώτα και να δημιουργήσει μια μεγάλη παρέα που θα κάνει μια βραδινή βόλτα με κεριά και φαναράκια στην παραλία. Σε σχετικής της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ώρα της Γης» φτάνει ξανά.

Η πολιτιστική Δράση της δημοτικής ενότητας Βραχναιϊκων μας καλεί το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 να σβήσουμε και πάλι τα φώτα σαν μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα της κλιματικής αλλαγής & προστασίας του περιβάλλοντος.

"Σβήστε τα φώτα, λοιπόν, κι ελάτε με την παρέα σας να κάνουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μια βραδινή αλλά φωτεινή βόλτα στην παραλία μας, από τα Βραχναίικα μέχρι το Μονοδένδρι!

Σας περιμένουμε στις 19:45 στον παλαιό Σταθμό του Ο.Σ.Ε. στα Βραχναίικα,

με τα κεριά σας, τα φαναράκια σας ή ό,τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να «φωτίσει» τα βήματά μας...

Να είστε όλοι εκεί!!!"

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ

Στη δράση συμμετέχει και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» όπου ο φωτισμός θα διακοπεί συμβολικά από τις 20:30 μέχρι και τις 21:30. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Για δέκατη συνεχή χρονιά συμμετέχει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην παγκόσμια κινητοποίηση για την «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα συμπληρώνει 10 χρόνια συνεπούς προσήλωσης στο εγχείρημα της μείωσης εκπομπών CO2, μέσω της μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο διακοσμητικός φωτισμός της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, που θα ενεργοποιηθεί στις 20:00, θα διακοπεί συμβολικά από τις 20:30 ως τις 21:30, υπακούοντας στο σύνθημα «Γίνε ο διακόπτης της κλιματικής αλλαγής», που ενσωματώνει το σύνολο των ενδοεταιρικών πολιτικών και των δράσεων περιβαλλοντικής υπευθυνότητας της εταιρείας, οι οποίες συντείνουν στη μείωση της διαφυγής αερίων «του θερμοκηπίου».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την προσπάθεια ενεργειακής εγκράτειας της εταιρείας, και η ίδια η χρήση της Γέφυρας από το κοινό αποδεικνύεται αειφορική, όπως αναδείχθηκε από ενδελεχή παρατήρηση εκπομπών ρύπων των διερχομένων οχημάτων, στην οποία επιδόθηκε τα προηγούμενα χρόνια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις