Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ελευθερίας Πορεία" από μαθητές του Δήμου Ερυμάνθου - Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

"Ελευθερίας Πορεία" από μαθητέ...

Ο εορτασμός στην Χαλανδρίτσα

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ερυμάνθου συμμετείχαν στην πορεία που διοργανώθηκε και φέτος, πορεία που έχει εξελιχτεί σε θεσμό, τιμώντας με το δικό τους τρόπο τους Ήρωες του 1821 σε ένα τόπο που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, σε μία κοινωνία που το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Η «Ελευθερίας Πορεία»,  μία εκδήλωση με το δικό της συμβολικό μήνυμα τιμής, αφήνει νότες αισιοδοξίας για το μέλλον αυτού του τόπου, καθώς έδειξε ότι υπάρχει μία γενιά που έρχεται η οποία  αναγνωρίζει την ιστορία της και ξέρει να την σέβεται.

Οι μαθητές και ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Αθαν. Παπαναγιώτου με τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, παρέλαβαν στα σύνορα των δύο Δήμων το λάβαρο της Επανάστασης από το Δήμο Καλαβρύτων και το παρέδωσαν στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας στον κόμβο Κουρλαμπά – σύνορα με το Δήμο Πατρέων, για να το οδηγήσουν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία, στις Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να τελεστούν με κάθε επισημότητα σε ολόκληρο το Δήμο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8:00 το πρωί μέχρι την δύση του ηλίου σε Δημόσια-Δημοτικά καταστήματα και Ν.Π.Δ.Δ., σπίτια, καταστήματα, δρόμους. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π. με την φροντίδα των διευθυντών των σχολείων και προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.

«Ελευθερίας Πορεία»: 12:00-14:30 μ.μ. ο Δήμος μας συμμετέχει στην διοργάνωση της πορείας με μαθητές της περιοχής μας, για την μεταφορά του Λαβάρου της Επανάστασης από τον Δήμο Καλαβρύτων στο Δήμο Πατρέων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Επίσημη Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Για όλες τις Τ.Κ. και τα σχολεία του Δήμου, ισχύει ότι ακολουθούσαν και τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ σε ότι αφορά την έδρα του Δήμου-Χαλανδρίτσα:

ΩΡΑ 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

ΩΡΑ 10:15 π.μ. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας κα Διονυσία Καραμπουρνιώτη

ΩΡΑ 10:30 π.μ. Παρέλαση μαθητριών και μαθητών.

ΩΡΑ 11:15 π.μ. Μετάβαση στο μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνος Δέηση, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές, σχολεία και οργανώσεις και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των ένδοξων νεκρών. Εθνικός Ύμνος από μαθητικές χορωδίες.

Δοξολογίες, εκφωνήσεις πανηγυρικών, τοπικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν επίσης στις Τ.Κ. Βασιλικού, Φαρών, Ισώματος της Δ.Ε. Φαρρών, Σταυροδρομίου της Δ.Ε. Τριταίας και Δ.Ε. Λεοντίου.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις, καλούνται να παρευρεθούν όλες οι Αρχές, εκπρόσωποι Οργανισμών, Σωματείων και άλλων Φορέων και οι κάτοικοι του Δήμου Ερυμάνθου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις