CULTURE

/

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο "Πάρκο Ειρήνης" στην πανεπιστημιούπολη

Ο Σύλλογος Φίλων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019, στο «Πάρκο Ειρήνης» του Πανεπιστημίου Πατρών, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που ήταν αφιερωμένη στα 34 χρόνια αδιάλειπτης και καλλιτεχνικής ανέλιξης της Ορχήστρας με τα μαντολίνα και στα 4 χρόνια επίσημης λειτουργίας του Συλλόγου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Γεωργία Θεοδωροπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, παρουσίασε τους εκπροσώπους των φορέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Κατόπιν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Ζεππάτος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ενημέρωσε συνοπτικά για τις κύριες δράσεις του Δ.Σ. μέσα στο 2018.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Τάκης  Πετρόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. κ. Κ. Παπαφιλίππου, Κ. Μαλαμής και Δ. Αβράμης. Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος παραβρέθηκαν οι κ. κ. Γ. Αγγελόπουλος και Κ. Καρπέτας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου και Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ουρανία Μπίρμπα, Χρήστος Πατούχας και Νίκος Τζανάκος, εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, καθώς επίσης και πολυάριθμα μέλη και φίλοι της Ορχήστρας και του Συλλόγου.

Σε σύντομους χαιρετισμούς που ακολούθησαν, τονίστηκε η καλλιτεχνική αξία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων και το έργο που επιτελεί για τον Πολιτισμό και την κοινωνία στα 34 χρόνια της λαμπρής της πορείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη του σχετική εισήγηση της καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Ορχήστρας, τίμησε τον αρχικιθαρίστα της Ορχήστρας κ. Βασίλη Πουρνιά για τα 30 χρόνια πολύτιμης προσφοράς του, παραδίδοντάς του Ειδική Πλακέτα.

Επίσης το Δ.Σ. τίμησε και ευχαρίστησε το μέλος του Συλλόγου και φίλο της Ορχήστρας, ιδιοκτήτη του Patras Catering και διαχειριστή του «Πάρκου Ειρήνης», κ. Γιάννη Ζαχαρόπουλο, για την γενναιοδωρία του απέναντι στον Σύλλογο, προσφέροντάς του συμβολικό δώρο.

Πριν από την κοπή της πίτας η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με κομμάτια από την τελευταία συναυλία της στο Πάνθεον, όπου συνόδευσε μουσικά την ταινία βωβού κινηματογράφου LIMITE και τη Σουίτα Εποχής του Νίκου Κυπουργού, η οποία είναι ειδικά γραμμένη για την Ορχήστρα.

Το ΔΣ του Συλλόγου, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του στα μέλη της Ορχήστρας και την Καλλιτεχνική Διευθύντριά της κ. Βάγια Ζεππάτου για το έργο τους και την εξωστρέφειά που επιδεικνύουν, κάνοντας τους συμπολίτες μας υπερήφανους. Επίσης ενθάρρυνε την Ορχήστρα να συνεχίσει να καλλιεργεί την τέχνη του μαντολίνου σε υψηλό επίπεδο με την εκπαίδευση δωρεάν κάθε χρόνο 50 περίπου επιπλέον Πατρινόπουλων που αγαπούν την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και αποκτούν την κουλτούρα της, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανανέωση των μελών της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Ορχήστρας είναι οι εξής:

Γιώργος Ζεππάτος, Πρόεδρος, Βασίλης Καλέρης, Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Μαντάς, Γενικός Γραμματέας, Ανθή Ταμβάκη, Ταμίας και Γεωργία Θεοδωροπούλου, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Σχόλια

Culture