ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ευρυτάνες της Αχαΐας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Ευρυτάνες της Αχαΐας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το περασμένο Σάββατο στην Αγορά Αργύρη

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας, το περασμένο Σάββατο 19.1.2019, στις 18.30, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.

Mέλη τριών γενιών (παππούδες, παιδιά και εγγόνια) και φίλοι του Συλλόγου αντήλλαξαν ευχές για καλή χρονιά, με υγεία κι ευημερία, κόβοντας την 33η πίτα τους. Το χρυσό φλουρί κωνσταντινάτο που δωρίστηκε από τον κ. Φώτη Κουτσοδήμα, έπειτα από κλήρωση, κέρδισε φέτος ο Γιώργος Τζανέτας.

Το μήνυμα της ημέρας ήταν να συνεχιστεί η παρακαταθήκη του παρελθόντος με σεβασμό,  αγάπη και το ενδιαφέρον όλων για την πορεία του συλλόγου. «Είναι συγκινητική η συνεχής ανταπόκρισή σας» τόνισε η Κατερίνα Τσιούμα. «Δείχνει τη συμπαράσταση στις δικές μας προσπάθειες για την τόνωση της ανάπτυξης κοινωνικής συνοχής στον καιρό της παγκοσμιοποίησης και της ηλεκτρονικής-εξ αποστάσεως δικτύωσης, αλλά και τη θέρμη μας για να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους, φυσικούς, διανοητικούς ή συναισθηματικούς με τον γενέθλιο τόπο μας, την Ευρυτανία».

Τα μέλη του Δ.Σ. από νωρίς υποδεχόταν το κοινό, πρόσφερε μικρό μπουφέ-καφέ και ευρυτανικό τσίπουρο στην είσοδο, βρίσκοντας ευκαιρία για επικοινωνία και συνομιλία με όλους. Στη συνέχεια η εκδήλωση ήταν πλούσια. Έπειτα από μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων της περασμένης χρονιάς και τη διαβεβαίωση για τη συνέχιση της εντατικής δουλειάς για τη συνένωση συμπατριωτών στην Αχαΐα, αλλά και τη μελλοντική παράδοση ενός ακμαίου ευρυτανικού συλλόγου στις νεότερες γενιές, προβλήθηκε το κινηματογραφικό πορτρέτο-ντοκιμαντέρ «Ο Άνθρωπος και ο Ίσκιος του» των Γιάννη Καστρίτση και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ευγενική χορηγία της ΕΡΤ, που έφερε εικόνες  Ευρυτανίας στην αίθουσα.

Πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Απονεμήθηκαν έπαινοι σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας, οι οποίοι μαθήτευσαν στην Ευρυτανία, για να τους καλωσορίσουν στην πόλη, δείχνοντάς τους πως είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι των σπουδών τους και της διαμονής τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Επίσης, τιμητική διάκριση «Τιμής ένεκεν» δόθηκε στον Φώτη Κουτσοδήμα και στον αιδεσιμολογιώτατο  π. Σταύρο Καλαμπαλίκη για την πολυετή, έμπρακτη, ανιδιοτελή συνεισφορά τους στον Σύλλογο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετοί εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών αρχών και φορέων της Πάτρας και της Ευρυτανίας: Ι. Φωτήλας και Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτές Αχαΐας), Απόστολος Κατσιφάρας (περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας), Άρης Τασιός (αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας), Νίκος Σουλιώτης (δήμαρχος Καρπενησίου) και Π. Χαλκιάς (αντιδήμαρχος Καρπενησίου), Δημήτρης Δριβίλας (Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης), Ελ. Λέκκα (εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων), Γ. Αγγελόπουλος (πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδας),  Γ. Κουτρουμάνης (πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Ελλάδας), Γ. Ρώρος (πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών), Νίκ. Τζανάκος (υποψ. Δήμαρχος Πατρέων), Αθηνά Τραχήλη (πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, πολιτευτής στην Αχαΐα), Τζίνα Οικονόμου (υποψ. Πολιτευτής Ευρυτανίας), αρχιμανδρ. π. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Χαρίλαος Χρήστου (πρόεδρος Ευρυτάνων Ναυπακτίας), Κ. Ασημακοπούλου (πρόεδρος Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών), Αλέξ. Χάιδας (πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών), Γ. Κυπριανός (πρόεδρος Συλλόγου Μεταμόρφωσης Σωτήρος Εγλυκάδος), Β. Τηλιγάδης (πρόεδρος Εν Πάτραις Ναυπακτίων), κ. Δημητρακάκος (εκπρ. του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Παπαφλέσσας.

Βραβεύτηκαν οι εξής μαθητές για τις άριστες επιδόσεις τους, το σχολικό έτος 2017-2018.

Δομούζη Κωνσταντίνα-Δωροθέα του Παναγιώτη, Β΄ Γυμνασίου, βαθμός 19  3/14. Η μητέρα της Κουτρουμάνου Μαρία από το Καρπενήσι.

Ανδρέας Θεοδωρόπουλος του Γεωργίου Α΄ τάξη του Λυκείου. Η μητέρα του Μαρία Αντζουλάτου κατάγεται από τον Προυσό.

Παπαδιά Μαρία του Κωνσταντίνου, Α΄ τάξη του Λυκείου (βαθμός 20). Ο πατέρας, Παπαδιάς Κωνσταντίνος είναι από Πρασιά Ευρυτανίας.

Τιμητική Πλακέτα σε νεοεισαχθέντες φοιτητές σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου -Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Τσιλιπάνης Αλέξανδρος του Παντελή, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕΙ Πάτρας. Η μητέρα του, Ευαγγελία Κάππα, από το Καρπενήσι

Κανελλοπούλου Μαρία-Αντιγόνη του Δημητρίου, Τμ. Βιολογίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η μητέρα της, Σταυρούλα Κάππα, από το Καρπενήσι

Σαρρής Αντώνιος του Θεοδώρου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο πατέρας, Θεόδωρος Σαρρής, από το Κρίκελλο Ευρυτανίας

Έπαινοι σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας, μαθήτευσαν στην Ευρυτανία.

Μακρή Ελένη  του  Σπυρίδωνα ΓΕΛ Καρ/σίου    Θεατρικών Σπουδών

Πουρνάρα          Άννα  του  Δημητρίου ΓΕΛ Καρ/σίου Ηλεκτρ. Μηχανικών

Αποστόλου         Ολυμπία του Κων/νου ΕΠΑΛ Καρ/σίου           Βιολογίας

Ευθυμίου            Φανή    του Ιωάννη ΓΕΛ Καρ/σίου  Φαρμακευτική

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ-ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

δώρο μια εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας

(προλόγισε ο κ. Λευτέρης Λαμπαδάρης, φιλόλογος)

κ. Φώτη Κουτσοδήμα,

αιδεσιμολογιώτατο π. Σταύρο Καλαμπαλίκη.

Σχόλια

Ειδήσεις