Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Στο "μικροσκόπιο" της Αντιτρομοκρατικής οι ληστείες σε Πάτρα και Αιγείρα

Αχαΐα:Στο "μικροσκόπιο" της Αν...

Συνολικά εφτά ληστείες εξετάζουν με προσοχή οι αστυνομικές αρχές

Άρωμα τρομοκρατίας στις ληστείες που σημειώθηκαν σε καταστήματα της Εθνικής τράπεζας σε Πάτρα και Αιγείρα; Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι δυο ληστείες, σύμφωνα με το www.newsit.gr, οι οποίες έγιναν μέσα σε τρία 24ωρα. Ωστόσο η αντιτρομοκρατική φέρεται να εξετάζει και άλλες πέντε περιπτώσεις ληστειών, καθώς υποπτεύονται ότι έχουν σχέση με το λεγόμενο “τρομοκρατικό ταμείο”.

Η πρώτη ληστεία έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα στην Εθνική Τράπεζα στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα. Οι ληστές με τις βαριοπούλες αφαίρεσαν 500 χιλ. ευρώ και ο τρόπος που έδρασαν, θυμίζει πολύ τις ληστείες που σημειώθηκαν σε τραπεζικά καταστήματα στην Πρέβεζα και το Αγρίνιο.

Η δεύτερη έγινε χθες το πρωί σε υποκατάστημα και πάλι της Εθνικής στην Αιγείρα με λεία περίπου 25.000 ευρώ. Οι ληστές εισέβαλαν με τζιπ στο κατάστημα και με καλάσνικοφ και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν είχαν κλαπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, από την Αθήνα.

Το γεγονός αυτό "μυρίζει τρομοκρατία", λένε οι αστυνομικοί.Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης των ληστών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, μία τουλάχιστον από τις ληστείες, να σχετίζεται με προσπάθεια χρηματοδότησης ομάδων του εγχώριου «αντάρτικου πόλεων». Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ληστειών είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές συνολικά τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Οι ληστείες έχουν σημαντικές ομοιότητες με δύο άλλες με στόχο πάλι υποκαταστήματα της Εθνικής που σημειώθηκαν στις 25 Ιουνίου 2010 στην Πρέβεζα και στις 15 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Και σε αυτές τις ληστείες οι δράστες ήταν δύο που φορούσαν κράνη, κρατούσαν βαριοπούλες και χρησιμοποίησαν κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Στη ληστεία χθες στην Αιγείρα αυτό που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς ήταν οτι οι δυο ληστές που μπήκαν με τα καλάσνικοφ στην τράπεζα ήταν τόσο ψύχραιμοι που περίμεναν ένα δεκάλεπτο ώσπου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Αυτή τη φορά οι δράστες ήταν τρεις. Υπήρχε και συνεργός που βοήθησε στη διαφυγή.

Μετά τη χθεσινή ληστεία μπαίνει στη λίστα με τις ύποπτες και αυτή στην Αμφίκλεια, αν και είχε κινήσει από την πρώτη στιγμή υποψίες, τώρα ο τρόπος δράσης μοιάζει πανομοιότυπος.

Παράλληλα ερευνώνται οι ληστείες που έγιναν από “ζευγάρια” δραστών σε Σχηματάρι,Διακοπτό,Καλάβρυτα και Αιγίνιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις