Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζαχάρω: «Αθάνατος» ο καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ζαχάρω: «Αθάνατος» ο καταδρομέας Σπύρος ...

Τελέστηκε η τελετή του καταδρομέα που είχε χαθεί στην Κύπρο

«Αθάνατος» ακούστηκε από όλους όσους παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην κηδεία του Ζαχαραίου καταδρομέα Σπύρου Μανιάτη που χάθηκε άδικα στην Κύπρο το 1974 και τα οστά του επέστρεψαν και πάλι στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί άνθρωποι, τίμησαν τον ανθυπασπιστή, Σπύρο Μανιάτη, αποδίδοντάς του τις ύψιστες τιμές, ενός ήρωα που δεν έχει ξεχασθεί ποτέ.

Ο καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης έχασε τη ζωή του τη μοιραία νύχτα της 21ης Ιουλίου του 1974, μαζί με 15 ακόμα Έλληνες καταδρομείς, όταν το αεροσκάφος NORATLAS με την κωδική ονομασία «ΝΙΚΗ 4» της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, εξαιτίας τραγικού λάθους της κυπριακής αεράμυνας. Την περασμένη εβδομάδα, η σορός του επέστρεψε στην Ελλάδα, μέσα σε φέρετρο τυλιγμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, αφού πρώτα η Κυπριακή Δημοκρατία, διά του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, απέδωσε τις ύψιστες τιμές.

Τα λείψανα του Σπύρου Μανιάτη και των υπολοίπων Ελλήνων καταδρομέων επέστρεψαν στην Ελλάδα σε ειδική τελετή που έγινε στο Τατόι. Νωρίτερα η Κύπρος είχε γονατίσει ευλαβικά μπροστά στα 16 μικρά ξύλινα φέρετρα σκεπασμένα με τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου. Η τελετή παράδοσης των λειψάνων έγινε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο χώρο της θυσίας τελέστηκε τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο. Παρέστησαν αρχηγοί κομμάτων και συγγενείς των πεσόντων. Στους συγγενείς ο πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Στην χθεσινή τελετή, παρέστησαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ο βουλευτής Ηλείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Ζαχάρως καθώς και πλήθος κόσμου από την περιοχή της Ζαχάρως. Τιμές στον ήρωα Σπύρο Μανιάτη, απέδωσαν ο Σύλλογος Κομάντος ’74 «Ο Τολμών Νικά» και εκπρόσωπος του Στρατού Ξηράς.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις