Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό σχολείο - κόσμημα στα Βραχνέικα-Διαθέτει 12 αίθουσες, εργαστήρια και...εστιατόριο!

Πάτρα:Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό σχολ...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, παρέστη την Τετάρτη το απόγευμα στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος, ύστερα από τις μεγάλες ζημιές που υπέστη από το μεγάλο σεισμό του 2008, Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων.

Στο χαιρετισμό του προς τους κατοίκους των Βραχνεΐκων, τους μαθητές και τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του νέου διδακτηρίου, ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι τα σημερινά εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος δεν αποτελούν «πολυτέλεια» για την περιοχή. Το νέο σχολείο είναι αντίστοιχο των αναγκών και των αιτημάτων για ασφαλή, λειτουργική, σύγχρονη σχολική στέγη.

Ανάλογα σχολικά συγκροτήματα πρέπει να οικοδομηθούν σε κάθε περιοχή.

Ο Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήρια στους εργαζόμενους που εργάστηκαν για το Σχολείο, καθώς και στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων που έκαναν τις μελέτες και προώθησαν το έργο.

Ο κ. Πελετίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές και ζήτησε από τους δασκάλους και τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά για να ανοίξουν τα φτερά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος ο οποίος απευθυνόμενος προς όλους τόνισε την ανάγκη να δούμε τι φταίει και μας πάνε τα πράγματα ανάποδα και όλοι μαζί να ανατρέψουμε ό,τι καταπιέζει το λαό και τα παιδιά του.

Εκτός του Δημάρχου παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν οι αντιδήμαρχοι: Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος, Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστος Κορδάς, Υγείας και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, Δημοτικών Κοινοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, καθώς επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην αντιδήμαρχοι, πρώην Δήμαρχοι Βραχνεΐκων.

Παρόντες επίσης ήταν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος μαθητών, γονέων και κατοίκων των Βραχνεΐκων.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων, ένα έργο προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Πρόκειται για ένα ακόμη υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργεί κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2015.

«Ένα ακόμη σχολείο παραδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Ως Περιφέρεια δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία που είχαν καταστραφεί ή υποστεί πολλές ζημιές εξαιτίας του σεισμού τον Ιούνιο του 2008» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας «το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν μάθημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για ολόκληρη την περιοχή: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να φτάσουμε στη σημερινή ευχάριστη ημέρα».

Μετά το Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας, το Λύκειο Δεμενίκων, το Γυμνάσιο Λουσικών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι ένα ακόμη από τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το Γυμνάσιο στο Λάππα.

«Παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα από τα ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που εκτελούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία. Στόχος μας ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να μην σταματάμε να διεκδικούμε. Προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, των πολιτών μας, των παιδιών μας» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.

Στη χθεσινή εκδήλωση των εγκαινίων, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Μαυρόγιαννης.

 

Το έργο

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι συνολικής δυναμικότητος 300 μαθητών.

Αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα εστιατορίου για την χρήση του ολοήμερου σχολείου.

Επιπλέον περιλαμβάνει γραφείο διευθυντού, γραφείο δασκάλων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο είναι τριώροφο συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις