Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Οι 14 νέοι και οι επανεκλεγέντες διευθυντέςσε 66 σχολικές μονάδες

Ηλεία: Οι 14 νέοι και οι επανεκλεγέντες ...

Tα ονόματα

Δεκατέσσερις νέους διευθυντές ανέδειξε η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στις 66 σχολικές μονάδες (γενικές, επαγγελματικές και ειδικές) και το μοναδικό Εργαστηριακό Κέντρο, που είχαν προκηρυχθεί αντίστοιχες θέσεις διευθυντών. Σε 46 σχολεία οι διευθυντές «ανανέωσαν» τη θητεία τους με την στήριξη των συναδέλφων τους, συνυπολογιζομένων και των μορίων τους, βάσει των δικαιολογητικών (Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά, Διδακτική εμπειρία κ.ά.) που είχαν καταθέσει στην αίτηση υποψηφιότητάς τους.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και οι κάλπες - στα περισσότερα σχολεία - άνοιξαν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι. Οι Εφορευτικές Επιτροπές που είχαν συσταθεί στα σχολεία για τη διενέργειάς τους, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες και πολύ γρήγορα η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε, έστω κι αν οι κάλπες, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του υπουργείου, έπρεπε να ανοίξουν στη 1:30 το μεσημέρι. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης,  έστειλαν τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογών, που λειτουργούσε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τη Δευτέρα, μετά την επεξεργασία και τον συνυπολιγισμό των μορίων, αναμένεται γίνει η επίσημη ανακοίνωσή τους. «Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε κλίμα δημοκρατικό, με ομοψυχία και ομογένεια στις σχολικές μονάδες, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό και αντικατοπτρίζει το επίπεδο των εκπαιδευτικών μας. Όσον αφορά τις αποσύρσεις, ο αριθμός τους παραμένει μικρός  σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό των υποψηφίων, ενώ τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν (σ.σ άρχισαν να παραδίδονται στην Κεντρική Επιτροπή μετά τις 2:30 το μεσημέρι) και με την σχετική επεξεργασία, αφού ενσωματωθούν την φόρμα που έχουμε ετοιμάσει, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Μετά το διήμερο των ενστάσεων, την Τετάρτη θα έχουμε τους τελικούς πίνακες που θα αποτελέσουν την τελική πρόταση που θα κατατεθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προς έγκριση», σχολίασε ο κ.Δημητρέλλος, εξηγώντας πως, ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την ανάδειξη των υποδιευθυντών.

Οι νέοι Διευθυντές

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι διευθυντές μπορούσαν να λάβουν μέχρι 12 μόρια από την ψηφοφορία (αν συγκέντρωναν το 100% των ψήφων των σχολείων στα οποία ήταν υποψήφιοι) και τα οποία ουσιαστικά αποτελούν το 1/3 της βαθμολογίας. Τα 2/3 έχουν ήδη συγκεντρωθεί (και ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας) με τον υπολογισμό των μορίων τους, συνυπολογιζόμενης της Επιστημονικής Κατάρτισης, της Διοικητικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και της Διδακτικής Κατάστασης (εμπειρίας).

Έτσι, κάποιος υποψήφιος, έστω κι αν συγκέντρωνε την πλειοψηφία των ψήφων των συναδέλφων του, μπορούσε να χάσει την θέση του Διευθυντή, λόγω αυξημένων μορίων από τις παραπάνω κατηγορίες. Όπως και έγινε σε κάποια σχολεία.

Οι νέοι και επανεκλεγέντες διευθυντές

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες (σ.σ τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα και αύριο), οι 14 νέοι Διευθυντές είναι:

-Μαρία Μπαντούνα στο 4ο Γυμν. Πύργου

-Γεώργιος Μπεντενίτης στο Εσπερινό Γυμν. - Λ.Τ Πύργου

-Ευρυδίκη Παυλοπούλου στο 3ο Λύκειο Πύργου

-Βασιλική Σακελλάρη στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου

-Αναστασία Δούκα στο Εσπερινό Γυμν. - Λ.Τ Αμαλιάδας

-Σταματία Κοτρέτσου στο Λύκειο Ανδρίτσαινας

-Χρυσή Γιαννάκου στο Γυμνάσιο Βάρδας

-Χρήστος Σχοινάς στο Γυμν. Βαρθολομιού

-Γεώργιος Κουσινιώρης στο Γυμν. Γαστούνης

-Νίκος Χαραλαμπάκης στο Γυμν. Επιταλίου

-Κωνσταντίνος Τζανέτος στο Γυμν. Ζαχάρως

-Ευθυμία Αρβανιτάκη στο Γυμν. Λεχαινών

-Θεμιστοκλής Χρονόπουλος στο Γυμν. Νεοχωρίου

-Αργυρώ Σαρρή στο Γυμν. Πελοπίου

Στη θέση τους παραμένουν οι Αθανάσιος Παπαγρηγορίου (1ο Γυμν. Πύργου), Γεώργιος Φωτεινόπουλος (2ο Γυμν. Πύργου), Ιωάννης Μπουλογεώργος (3ο Γυμν. Πύργου), Νίκος Μάστορας (1ο Λύκειο Πύργου), Ελένη Καββαδά (2ο Λύκειο Πύργου), Κωνσταντίνος Λιατσής (4ο Λύκειο Πύργου), Αθανάσιος Βέρρας (2ο ΕΠΑΛ Πύργου), Αθανάσιος Πανόπουλος (Εργαστηριακό Κέντρο Πύργου), Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος (ΕΕΓ Πύργου), Αγγελική Πετρόγιαννη (ΕΕΕΕΚ Πύργου), Παναγιώτα Κοτσιρα (1ο Γυμν. Αμαλιάδας), Αντώνης Γούναρης (2ο Γυμν. Αμαλιάδας), Στυλιανή Σακκά (3ο Γυμν. Αμαλιάδας), Ιωάννης Σφυρής (1ο Λύκειο Αμαλιάδας), Αγνή Μπαλή (2ο Λύκειο Αμαλιάδας), Βασίλειος Παναγιωτόπουλος (1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας), Κωνσταντίνος Κωνσταντούλας (2οΕΠΑΛ Αμαλιάδας), Παναγιώτα Σπυροπούλου (Γυμν. Ανδραβίδας), Αριστείδης Ραμαντάς (Λύκειο Ανδραβίδας), Αθανάσιος Ψευδός (Γυμν. Ανδρίτσαινας), Γιώργος Γεωργούλης (Γυμν. Αρχαίας Ολυμπίας), Αθανάσιος Δεληπάλλας (Λύκειο Βαρθολομιού), πατ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος (Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού), Σπυρίδων Παπαδόπουλος (Γυμν. Βασιλακίου), Αντώνης Μπιδέρης (Λύκειο Βασιλακίου), Παύλος Παγκράτης (Γυμν. Βουνάργου), Χαράλαμπος Ανδρουτσόπουλος (Λύκειο Βουνάργου), Χρυσάνθη Περιβολάρη (Λύκειο Γαστούνης), Διονυσία Κωνσταντοπούλου (Λύκειο Ζαχάρως), Νικόλαος Καπένης (Γυμν. - Λ.Τ Καλλιθέας), Ανδρομάχη Λέλλα (Γυμν. Καράτουλα), Νίκος Σεβόπουλος (Λύκειο Καράτουλα), Αντώνης Κοτσόπουλος (Γυμν. Κρεστένων), Αναστασία Μαστοροπούλου (Λύκειο Κρεστένων), Νικόλαος Κονδύλης (ΕΠΑΛ Κρεστένων), Ιωάννης Δεληγιάννης (Γυμν. Λάλα), Ευγενία Δάβου (Λύκειο Λάλα), Κανέλλα Καλλίτση (Λύκειο Λεχαινών), Παναγιώτης Βατσής (ΕΠΑΛ Λεχαινών), Αικατερίνη Θηραίου (Γυμν. Μακρισίων), Γιώργος Τσίτσος (Γυμν. Μυρτιάς - Σκουροχωρίου), Ευθυμία Αδαμοπούλου (Γυμν. Ν. Φιγαλείας), Αθανάσιος Χριστακόπουλος (Γυμν. Πανόπουλου), Γεώργιος Μπίρμπας (Λύκειο Πελοπίου), Φωτεινή Μανουρα - Ζαφειροπούλου (Γυμν. Σαβαλίων), Μαρία Μπαϊλού (Γυμν. Χαβαρίου).

Σε εκκρεμότητα

Χωρίς διευθυντές παραμένουν 7 σχολικές μονάδες, το Λύκειο Βάρδας, το Γυμν. Γουμέρου, το Γυμν. - Λ.Τ Λαμπείας, το Λύκειο Ν. Φιγαλείας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σιμόπουλου και το Γυμν. Τραγανού, όπου λόγω εκλογής του μοναδικού υποψηφίου σε άλλη σχολική μονάδα ή της μη συγκέντρωσης του 20% από τους υποψήφιους, δεν εκλέγεται κανένας και θα επαναληφθεί η διαδικασία εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

 

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις