Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναύπακτος: Παρέα με τα ποντίκια στο Γρίμποβο

Ναύπακτος: Παρέα με τα ποντίκια στο Γρίμποβο

Γέμισαν τρωκτικά η παραλία και τα καταστήματα

Ποντίκια γέμισε η παραλία στο Γρίμποβο, τα οποία κάνουν περίπατο στην αμμουδιά, αλλά και ανάμεσα στα τραπέζια.Τα συμπαθή τρωκτικά έχουν βρει καταφύγιο κάτω από το ξύλινο δάπεδο που έγινε με το έργο της ανάπλασης της παραλίας και όταν θέλουν να βρουν τροφή βγαίνουν από τις οπές που έχει αφήσει ο εργολάβος για να φεύγουν τα νερά.

Στο μεταξύ όμως στο κενό που σχηματίζεται κάτω από το ξύλινο δάπεδο έχουν φτιάξει τις φωλιές τους, κουβαλώντας ξύλα, ξερά χόρτα, φύλλα και ότι άλλο βρουν έξω, ενώ παράλληλα εκεί μαζεύουν και την τροφή τους.

Οι καταστηματάρχες της παραλίας διαμαρτύρονται καθώς πολλές φορές έχει τύχει την ώρα που οι πελάτες κάθονται και τρώνε στα τραπέζια, να βλέπουν τα ποντίκια να ξεπετάγονται από τους σωλήνες, με αποτέλεσμα να ζητούν να αλλάξουν τραπέζι ή να ζητούν το λογαριασμό για να φύγουν άρον - άρον. Δεν φτάνει δηλαδή που η δουλειά έτσι κι αλλιώς ήταν μειωμένη, ήρθαν τώρα και τα ποντίκια να αποτελειώσουν την παραλία. Πάντως υπάρχουν και κάποιοι θαμώνες των παραλιακών καταστημάτων που όχι μόνο δεν φοβούνται στη θέα των ποντικών, αλλά απεναντίας τους έχουν δώσει και ονόματα και κάθε φορά που ξεπετάγεται ένα από αυτά το φωνάζουν με το βαπτιστικό του όνομα.


Όμως η κατάσταση δεν έχει μόνο αυτή την αστεία, χιουμοριστική πλευρά, αλλά και τη σοβαρή, αφού  όταν γινόταν το έργο είχε επισημανθεί ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό, αφού το κενό που σχηματίζεται κάτω από το ξύλινο δάπεδο δεν μπορεί να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Τότε είχε προταθεί η τοποθέτηση πλακών, όμως προτιμήθηκε το ξύλο ως περισσότερο καλαίσθητο υλικό.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ακόμα και το ΚΕΠ που βρίσκεται και αυτό στην παραλία του Γριμπόβου δίπλα από το Ξενία, έμεινε κλειστό για δυο ημέρες έως ότου γίνει μυοκτονία γιατί η επιδρομή των ποντικιών ήταν τόσο μεγάλη, που οι εργαζόμενοι έτρεμαν στην ιδέα να συγκατοικήσουν μαζί τους. Τώρα το τι θα γίνεται μέσα στο  εγκαταλελειμμένο Ξενία κανείς δεν ξέρει, αφού ουδείς τολμάει να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου με το φόβο, όχι μόνο των τρωκτικών, αλλά και εκείνων των τύπων που έχουν βρει εκεί στέγη. Δεδομένου ότι και ο κήπος του Ξενία δεν έχει καθαριστεί από τα χόρτα, προφανώς η κατάσταση θα είναι απελπιστική.

Οι επαγγελματίες της παραλίας δεν ξέρουν που να απευθυνθούν και που να εκφράσουν τα παράπονά τους. Να απευθυνθούν στο λιμενικό ταμείο, το όποιο έχει την ευθύνη της παραλιακής ζώνης ή να απευθυνθούν στο δήμο που έφτιαξε το έργο; Όποιος και αν είναι ο αρμόδιος οι επιχειρηματίες ζητούν λύση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις