Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτοικος Βόλου, παντρεμένος με δημοσιογράφο και προϊστάμενος υποκαταστήματος της Εθνικής ο Γιάννης Καλαμπόκας- Η τελευταία του εμφάνιση

Κάτοικος Βόλου, παντρεμένος με δημοσιογρ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η τελευταία φορά που είδαμε τον Γιάννη Καλαμπόκα ήταν τον Μάιο του 2012

Κάτοικος Βόλου,  είναι σήμερα ο Γιάννης Καλαμπόκας, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να αφήσει πίσω του το παρελθόν αποφεύγοντας οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση ή αναφορά στην περιπέτεια που είχε συγκλονίσει την Πάτρα αλλά και όλη την Ελλάδα τον Γενάρη του 1991. Ήταν τότε που  έπεφτε νεκρός από λοστό ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας,  η εκπαιδευτική κοινότητα αποκτούσε τον δικό της ήρωα, το αντιφασιστικό κίνημα σημείο αναφοράς και η πόλη καταλαμβανόταν εξ απίνης από ένα έγκλημα που ακόμη και σήμερα, ή μάλλον ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή των βαρβάτων παιδιών της Χρυσής Αυγής, εξακολουθεί να έχει το δικό του ειδικό βάρος στο πεδίο της εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για τις συνέπειες των ιδεολογικών αποκυημάτων της πολιτικής πάνω στην ζωή θυμάτων και θυτών.

Ο Καλαμπόκας όπως λένε οι πληροφορίες, μετά την 7χρονη έκτιση της ποινής του, άνοιξε μια επιχείρηση διαχείρισης κοινοχρήστων και εξυπηρέτησης πολυκατοικιών και προσπάθησε να χτίσει τη ζωή του από την αρχή. Είναι παντρεμένος με δημοσιογράφο και πατέρας δύο παιδιών,

Μετά από λίγα χρόνια, έκλεισε την επιχείρηση καθώς έπιασε δουλειά στην Εθνική Τράπεζα, εργάστηκε πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια σε υποκατάστημα του Βόλου. Όπως αποκάλυψε ο γιος του δολοφονημένου Νικου Τεμπονέρα, ο Καλαμπόκας σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.

Οι νομικοί λένε ότι αυτό είναι νόμιμο εφόσον ο Καλαμπόκας έχει εκτίσει την ποινή του. Οι πολιτικοί λένε ότι πρόκειται περί βολέματος στο πλαίσιο του βολέματος "των δικών μας παιδιών" με τις γνωστές διαδικασίες αποκατάστασης που μόνο εν Ελλάδι μπορούσε κανείς να απολαύσει.

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι το εξής: Είναι σήμερα ο Καλαμπόκας μετανοημένος; Κάποιοι διατηρούν ζωηρές ενστάσεις.

Η τελευταία φορά που είδαμε τον  Γιάννη Καλαμπόκα ήταν τον Μάιο του 2012, όταν δέχθηκε επίθεση σε κεντρικό τσιπουράδικο του Βόλου  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος την ώρα που τα έπινε με την παρέα του. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους  βρισκόταν με μαύρο μπλουζάκι και ο γνωστός σε όλους τους Πατρινούς Γιάννης Καλαμπόκας.


Όταν είδε ότι κάποιος από τους αντεξουσιαστές που επιτέθηκαν τραβάει βίντεο, αμέσως φόρεσε τα μαύρα γυαλιά του με μια μηχανική κίνηση, προφανώς για να μην αναγνωσριστεί.
Η "Αντιφασιστική Περίπολος Περιοχής Μεταμόρφωσης Βόλου" ανέλαβε την ευθύνη με το βίντεο και σε κείμενό της, το οποίο συνόδευε το βίντεο ανέφερε:

"Την Παρασκευή 25/5 εντοπίστηκε σε τσιπουράδικο, 3 στενά από το μπατσομέγαρο του Βόλου, ο δημοκρατικά εκλεγμένος φασίστας Ηλιόπουλος. Άμεσα κινητοποιήθηκαμε μαζί με άλλους αντιφασίστες-τριες για να κάνουμε το αυτονόητο. Επιτέθηκαμε με γιαούρτια και ντομάτες και ό,τι εύκαιρο παρείχε το ουζερί. Η σύνθεση της παρέας του, απέδειξε για ακόμα μία φορά ποιο είναι το κράτος και το παρακράτος. Αναμεσά τους, ήταν ο δολοφόνος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα (Πάτρα 1991) και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Καλαμπόκας μαζί με άλλα φασιστοπατριωτικά λουλούδια της πόλης.". Δείτε το βίντεο:

Ο Καλαμπόκας δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ). Καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Σε 7 χρόνια αποφυλακίστηκε λόγω καλής συμπεριφοράς. Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα το 2008 όταν ο τότε  βουλευτής  Αχαϊας της  Ν.Δ Νίκος Παπαδημάτος είχε  αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε εκδήλωση της παράταξης του στην Πάτρα στον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας Γιάννη Καλαμπόκα. Η κίνηση αυτή έγινε αφορμή έντονων διαξιφισμών και αντεγκλήσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις