Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μπαίνει τάξη στην αυθαίρετη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων

Πάτρα: Μπαίνει τάξη στην αυθαίρετη κατάλ...

Αυτοψία το πρωί του αντιδημάρχου Χρ. Λέγκα και του προϊσταμένου της Πολεοδομίας

Σε αυτοψία στους πεζόδρομους της Αγίου Νικολάου και της Ραδινού, καθώς επίσης και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας), προχώρησαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ. Χρήστος Λέγκας και ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Πάτρας κ. Βασίλης Τσονάκας, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιους και πόσης έκτασης χώρους, έχουν καταλάβει οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, με τα τραπεζοκαθίσματα και τους ανεμοφράκτες. Κι αυτό διότι οι καταγγελίες που έφτασαν στο Δήμο ήταν πολλές, από διερχόμενους πολίτες, που δεν μπορούσαν να βαδίσουν στους πεζόδρομους και στην πλατεία.

Εκείνο που διαπιστώθηκε, είναι ότι όντως πολλοί ιδιοκτήτες καφετεριών, έχουν τοποθετήσει κάθετα τους ανεμοφράκτες, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα έχουν πολλαπλασιαστεί, σε σημείο που να είναι σχεδόν απαγορευτική η διέλευση των πεζών.

Κατόπιν αυτού θα ξεκινήσει άμεσα η Πολεοδομία τις διαδικασίες, έτσι ώστε να επανέλθουν ανεμοφράκτες και τραπεζοκαθίσματα στα προηγούμενα, νόμιμα πλαίσια.

Παράλληλα, το παλαιό κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Αγίου Νικολάου και το οποίο καταστηματάρχης έχει κλείσει με σύρμα και τοποθέτησε τραπεζοκαθίσματα, ο Δήμος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, που παρανόμως τοποθετήθηκαν ενώ επίσης άμεσα, τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στο ξήλωμα του σύρματος για να αποδοθεί το τμήμα του πεζόδρομου στους πεζούς.

Ο κ. Τσονάκας διαβεβαίωσε δε, ότι το κτίριο δεν είναι επικίνδυνο να καταρρεύσει, αν παραστεί ανάγκη όμως για παρεμβάσεις, θα ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις