Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: "Άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας"

Ν. Τσούκαλης: "Άθλιες συνθήκες κράτ...

Μίλησε για την αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας

Δήλωση έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης με αφορμή την αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας. Διαβάστε τη δήλωσή του:

"Η πρόσφατη σοκαριστική αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο, όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας,  αλλά και την παντελή απουσία των στοιχειωδέστερων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η τραγική ανύπαντρη μητέρα ενός 10μηνου βρέφους, με τα προβλήματα που αυτή κουβαλούσε και ήταν- ή θα έπρεπε να ήταν- γνωστά στις αστυνομικές αρχές, κλείστηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας χωρίς την παραμικρή ειδική-επιστημονική μέριμνα για την περίπτωσή της. Η ζωή της φαίνετε πως δεν άξιζε περισσότερο από το ποσό επισκευής της κατεστραμμένης κάμερας στα κρατητήρια της συμφοράς.

Η αυτοκτονία της ξεγύμνωσε το έτσι και αλλιώς ανύπαρκτο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και κουρέλιασε το σωφρονιστικό μας σύστημα. Επισημαίνουμε ότι είναι η δεύτερη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια,  δυστυχώς επιτυχημένη τη φορά αυτή.

Η Πολιτεία θα πρέπει να προβληματιστεί, να μελετήσει και να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, μέσα από ένα ικανό δίκτυ προστασίας των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων αλλά και την αύξηση της μικροεγκληματικοτητας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις