Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Δευτέρα η κηδεία του Γιώργου Παπαγιαβή

Την Δευτέρα η κηδεία του Γιώργου Παπαγιαβή

Έφυγε χθες σε ηλικία 100 χρόνων

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας ο θάνατος του Γιώργου Παπαγιαβή, πρώην βουλευτή  και πατέρα του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Παπαγιαβή. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό  Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Ο Γιώργος Παπαγιαβής γεννήθηκε το 1911 και η καταγωγή του ήταν από το Δρακοβούνι Αρκαδίας.

Σπούδασε νομικός και εν συνεχεία έκανε πολύ μεγάλη καριέρα ως  δικηγόρος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1963 με την Ένωση Κέντρου  ενώ στην περίοδο της αποστασίας έμεινε στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου.

Διετέλεσε Υφυπουργός Γεωργίας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας  από τις 26 Ιουλίου 1974 έως τις 9 Οκτωβρίου 1974 με υπουργό τον Δ. Παπασπύρου.

Κατά τη διάρκεια της χούντας  μαζί με άλλους Πατρινούς είχαν συστήσει παράρτημα της μυστικής επιτροπής δημοκρατικής νομιμότητας στην Πάτρα, δράση για την οποία διώχθηκε από το χουντικό καθεστώς.

Ήταν δύο φορές υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πατρέων.

Από τη σύζυγό του, Σταματίνα, το γένος Βαρυμπόπη, απέκτησε δύο παιδιά, τη συμβολαιογράφο Σαπφώ και τον οδοντίατρο Παναγιώτη Παπαγιαβή, που είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων.

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Παπαγιαβή σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις