Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aίγιο: Αγάφρον και 9ο Δημοτικό φυτεύουν αρωματικά φυτά και βότανα!

Aίγιο: Αγάφρον και 9ο Δημοτικό φυτεύουν ...

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 στις 11:30 π.μ.

Ύστερα από την εντυπωσιακή και αποτελεσματική εθελοντική περιβαλλοντική αποστολή στην Αλυκή Αιγίου μόλις τον περασμένο μήνα, το πρόγραμμα «ΑΓΑΦΡΟΝ – ΑΓΑπώ & ΦΡΟΝτίζω τον τόπο μου! – Εθελοντικές Δράσεις Πολιτών» της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου επανέρχεται με την υλοποίηση μιας νέας ιδέας που απευθύνεται στους μελλοντικούς δημότες, δηλαδή τα παιδιά μας, οργανώνοντας αυτή τη φορά περιβαλλοντική-εκπαιδευτική δράση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 στις 11:30 π.μ.

Πρωταγωνιστές οι μαθητές & μαθήτριες των δυο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, οι οποίοι -χωρισμένοι σε ομάδες δράσεις- αναλαμβάνουν να φυτέψουν λουλούδια και φυτά στις ζαρντινιέρες και τα παρτέρια του σχολείου τους, να μάθουν για τα είδη αυτά των φυτών έτσι ώστε να μπορούν να τα φροντίσουν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα παραδοσιακά αρωματικά φυτά (μέντα, ρίγανη, βασιλικό, αρμπαρόριζα κ.ά.), θα μάθουν τα τεχνάσματα των  αναρριχητικών, θα ζήσουν την αγωνία της ανάπτυξης των σπόρων και των βολβών, θα δώσουν τη φροντίδα τους στις  πρασινάδες και τα λουλούδια.
«Αυτή η περιβαλλοντική δράση στο χώρο του σχολείου με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών αισιοδοξεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των νεαρών ηλικιών προς την κατεύθυνση της ευθύνης για το περιβάλλον» λέει η υπεύθυνη του ΑΓΑΦΡΟΝ κ. Μαρία Καβούνη.

Με προθυμία και ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του ΑΓΑΦΡΟΝ της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου τόσο η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου  κ.Αικατερίνη Αποστολοπούλου όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ.Χαρά Σκλαβουνάκη. Χορηγοί της πρωτοβουλίας αυτής είναι το ανθοπωλείο "Ορχιδέα" και ο γεωπόνος Γεώργιος Κατσιβάλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις