Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βάζουν χειροπέδες από αύριο στους φοροφυγάδες

Βάζουν χειροπέδες από αύριο στους φοροφυγάδες

Υπεύθυνοι να διατάξουν συλλήψεις είναι οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ

Στο υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, μετά και την παρέλευση  της χρονικής προθεσμίας που είχαν  τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ να προχωρήσουν στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2010, είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τη σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές για τη φοροδιαφυγή. Μάλιστα για τις προθέσεις αυτές έχει ενημερωθεί και η τρόικα, η οποία και συμφωνεί απολύτως.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ψηφίστηκε στις αρχές του 2011), ήδη από αύριο οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν σε άμεσες συλλήψεις φοροφυγάδων. Αυτή τη στιγμή όσοι χρωστούν πάνω από 75.000 ευρώ υπολογίζονται σε περισσότερα από 10.000 φυσικά πρόσωπα (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι μηχανικοί κ.λπ.).

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, υπεύθυνοι  να διατάξουν συλλήψεις είναι οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ, όπως επίσης και ο επικεφαλής του Σώματος κ. Ιωάννης Διώτης.  Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του έλεγε: «Πρέπει επιτέλους να μπουν φυλακή 10-20 μεγάλοι φοροφυγάδες που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι δεν έχει νόημα να δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα με λίστες φοροφυγάδων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις