Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Φυσιολογική και...καλοδεχούμενη η σεισμική διέγερση" λένε οι σεισμολόγοι

Πάτρα: "Φυσιολογική και...καλοδεχού...

Οι τελευταίες δονήσεις είχαν μικρό μέγεθος και εστιακό βάθος 5 χλμ

Καθησυχαστικός αναφορικά με τις νέες σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται από χθες το βράδυ στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας μιλώντας στην πρωινη ζώνη του ΣΚΑΙ Πάτρας χαρακτήρισε φυσιολογική την σεισμική διέγερση, επισημαίνοντας πως αυτό απομακρύνει το ενδεχόμενο εκδήλωσης στην περιοχή ενός μεγαλύτερου σεισμικού γεγονότος.

07.26: Οι νέες σεισμικές δονήσεις κούνησαν στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η πρώτη δόνηση που έγινε πιο αισθητή, σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Μεσογείου είχε μέγεθος 2,0 βαθμών (ML) έγινε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στις 19/9/2011 και ώρα 2:53 πμ.

Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο του βρισκόταν 9 χλμ νοτιοανατολικά από την Πάτρα, 23 χλμ νότια της Ναυπάκτου και 6 χλμ νοτιοανατολικά των Δεμενίκων (38.18 μοίρες βόρεια, 21.80 μοίρες ανατολικά).

Είχε προηγηθεί δόνηση  2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο Β.Α. των Καμαρών Αιγιαλείας, 10 χλμ. Β.Δ. του Αιγίου και 27 χλμ. Α. της Πάτρας. Το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν και άλλες.

Στις 2.01 π.μ. σημειώθηκε σεισμός 2 Ρίχτερ, στα13 χλμ. Α. της Οβριάς, 16 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας και 23 χλμ. Ν.Δ. του Αιγίου, με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και 4 λεπτά αργότερα μία ακόμα μεγέθους 2,2 Ρίχτερ, με το ίδιο εστιακό βάθος και επίκεντρο οχτώ χλμ. Β.Α. του Κάτω Μαζαρακίου, 16 χλμ. Ν. της Πάτρας και 33 χλμ. Ν. της Ναυπάκτου.

Στις 2.09 π.μ. εκδηλώνεται νέος μικροσεισμός 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή των εφτά χιλιομέτρων Ν. του Άνω Καστριτσίου, εννιά χιλιομέτρων Ν.Α. της Πάτρας και 20 χλμ. Ν. της Ναυπάκτου. Το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ,  ένας ακόμας σεισμός μεγέθους 2,7 βαθμών (ML) έγινε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στις 6:40 πμ. Το εστιακό του βάθος ήταν 5 χλμ, ενώ το επίκεντρο του βρισκόταν 9 χλμ νοτιοανατολικά από την Πάτρα,  23 χλμ νότια της Ναυπάκτου και 6 χλμ νοτιοανατολικά των Δεμενίκων (38.18 μοίρες βόρεια, 21.80 μοίρες ανατολικά), σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Μεσογείου.

Ωστόσο, από τις 11 το βράδυ είχαν εκδηλωθεί δονήσεις με επίκεντρο κοντά στο Καστρίται αύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Στις 11.09 το βράδυ σημειώθηκε  σεισμός 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και προερχόταν από περιοχή εφτά χιλιόμετρα νότια του Άνω Καστριτσίου, 12 χλμ. ανατολικά της Πάτρας και 20 χλμ. δυτικά του Αιγίου.

Νωρίτερα είχε γίνει αισθητή στην Πάτρα, άλλη μία, μικρότερη, σεισμική δόνηση, μεγέθους 2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.Το εστιακό βάθος της δόνησης  ήταν πέντε χιλιόμετρα και το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 12 χλμ. Ν. του Άνω Καστριτσίου, 15 χλμ. Ν.Α. της Πάτρας και 20 χλμ. Ν.Δ. του Αιγίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις