Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Πρόταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για μερική απαγόρευση της μπούρκας

Γαλλία: Πρόταση κοινοβουλευτικής επιτροπ...

Θεωρείται φλέγον ζήτημα για τη Γαλλία

Μια γαλλική κοινοβουλευτική επιτροπή έχει συστήσει μερική απαγόρευση των γυναικών που φορούν ισλαμικό πέπλο στο πρόσωπο.
Η έκθεση περίπου 200 σελίδων της επιτροπής, προτείνει την απαγόρευση σε νοσοκομεία, σχολεία, κυβερνητικά γραφεία και στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Συνιστά, επίσης, ότι ο όποιος παρουσιάζει εμφανή σημάδια «ριζοσπαστικών θρησκευτικών πρακτικών» θα πρέπει να απορρίπτονται οι κάρτες διαμονής και ιθαγένειας.
Το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι μόλις 1.900 γυναίκες στη Γαλλία φορούν μπούρκα.
Στην έκθεσή της, η επιτροπή είπε ότι οι γυναίκες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους είναι κατά των αρχών της Γαλλικής Δημοκρατίας που στηρίζουν την κοσμικότητα και την ισότητα.
«Η χρήση του πλήρους πέπλου είναι μια πρόκληση για την δημοκρατία μας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οφείλουμε να καταδικάσουμε αυτή την υπερβολή», ανέφερε η έκθεση.
Η Επιτροπή κάλεσε το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσημο ψήφισμα που αναφέρει ότι το πέπλο στο πρόσωπο «αντιτίθεται τις αξίες της δημοκρατίας» διακηρύσσοντας ότι η Γαλλία λέει «όχι» στην μπούρκα».
Παρουσιάζοντας την έκθεση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο ομιλητής Μπερνάρτν Ακοϊγιέρ είπε ότι η μπούρκα έχει πάρα πολλές αρνητικές έννοιες.
«Είναι το σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών και του εξτρεμιστικού φονταμενταλισμού. Αυτή η διχαστική προσέγγιση αποτελεί άρνηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και την απόρριψη συνύπαρξης, με την οποία χωρίς αυτή η δημοκρατία μας είναι τίποτα.»
Η έκθεση αυτή αναμένεται να ακολουθηθεί από την εκπόνηση ενός νομοσχεδίου και μια κοινοβουλευτική συζήτηση για το θέμα.
Απεσταλμένος του BBC στο Παρίσι, αναφέρει ότι το σκεπτικό της έκθεσης είναι να καταστεί όσο το δυνατόν περισσότερο πρακτικό για τις γυναίκες που καλύπτουν το πρόσωπό τους να κάνουν τις καθημερινές εργασίες τους.
Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι η απόλυτη απαγόρευση δεν θα ήταν μόνο δύσκολο να εφαρμοστεί, αλλά θα είναι δυσάρεστη και θα μπορούσε να κάνει τη Γαλλία στόχο της τρομοκρατίας.
Η Γαλλία έχει περίπου πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους - το μεγαλύτερο πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις