Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαρροή τόνων πετρελαίου στη Βόρεια θάλασσα

Διαρροή τόνων  πετρελαίου στη Βόρεια θάλασσα

Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα από αγωγό της -ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα- , ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη, ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell. "Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα", δήλωσε στο ραδιοσταθμό του BBC, ο Γκλεν Σέιλι, τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη.

Το Ρόιτερς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή.
Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση να ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόνοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις