Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ευχαριστίες Καραμανλή στον Χριστοφοράκο

Ευχαριστίες Καραμανλή στον Χριστοφοράκο
Νασόπουλος Νάσος

Επιστολή αποκαλύπτει η σημερινή "Ελευθεροτυπία"

Ο τέως πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, λίγο μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκολγές της 7ης Μαρτίου 2004 και την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του  με προσωπική επιστολή, ευχαριστεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens για την υποστήριξή του! Την επιστολή αποκαλύπτει σήμερα η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δινοντας νέα; διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση. Στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής αναφέρει: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα».

Η ύπαρξη αυτής της επιστολής αδυνατίζει τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι δεν είχε σχέσεις με τον Χριστοφοράκο και ουδέποτε έλαβε μίζες από τα ταμεία της Siemens και ισχυροποιεί την ομολογία Χριστοφοράκου ότι μίζες έδινε και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ της η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αναφέρει:

"Να θυμίσουμε πως ο Μιχ. Χριστοφοράκος στις 2/7/2009 ενώπιον της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ παραδέχθηκε πως ο ίδιος διαχειριζόταν το 2% για τα κόμματα. Βεβαίωσε ότι ο Θ. Τσουκάτος έλαβε το 1998 ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ, από τη μητρική, ύψους 1 εκατ. μάρκων. Κατέθεσε όμως και ότι από το 2000 που άλλαξε το σύστημα «πληρωμών» «...έπαιρνα τηλεφωνήματα από τους δύο ταμίες των κομμάτων, ονομαστικά από τους κυρίους Κώστα Γείτονα από το ΠΑΣΟΚ και τον (εκλιπόντα πλέον) Βαρθολομαίο, υπεύθυνο για τα οικονομικά της Ν.Δ. Αυτοί οι κύριοι έπαιρναν ρευστό, χωρίς φυσικά αποδείξεις... Για μένα ήταν καθαρό ότι αυτοί παρέδιδαν τα χρήματα στα κόμματα...» (αποσπάσματα από την κατάθεσή του στις 2/7/2009).

Πάντως, μετά και την αποκάλυψη του «ευχαριστώ» του Κ. Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο δεν έχει την παραμικρή αξία η δήλωση (είναι από τις τελευταίες για την υπόθεση Siemens) του πρώην πρωθυπουργού κατά την περσινή συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ ότι: «Η Ν.Δ. δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από τη Siemens, ούτε έχει δεχθεί χορηγία από αυτή. Είμαστε ανοιχτοί να έρθουν να εξετάσουν τα βιβλία». Ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει το ευχαριστώ στον Χριστοφοράκο. Μόνο αυτό, καθώς η παραπομπή στα βιβλία είναι παρελκυστική. Ολοι ξέρουν ότι «χορηγίες» των εταιρειών και των επιχειρηματιών δεν γράφονται στα κανονικά βιβλία. Εισπράττονται, δαπανώνται και δημιουργούν δουλείες στο πολιτικό σύστημα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις